ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεύτερο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών – Πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν


Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του είναι στόχος ενός δεύτερου κύματος πληγμάτων με πυραύλους, ενώ ανταποκριτής του Reuters υποστήριξε πριν από λίγη ώρα ότι ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο.

Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα, που εξαπολύθηκε λίγη ώρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με όσα είπε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν σκληρές μάχες. Ο στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες, οι οποίες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες», δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοινώσει ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν αναφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πάνω από 40 νεκροί στρατιώτες

Περισσότεροι από 40 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
pronews.gr/

Το άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεύτερο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών – Πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.