ΕΚΤΑΚΤΟ:«Αδέσποτος» πύραυλος χτυπά σε λίγες ώρες τη Σελήνη


Στη Σελήνη θα πέσει σήμερα 4 Μαρτίου ένα εκτός ελέγχου μεγάλο τμήμα πυραύλου άγνωστης προέλευσης. Το αντικείμενο που ζυγίζει περίπου τρεις τόνους δεν αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες επιπτώσεις στη Σελήνη.

Η προέλευση του μεγάλου διαστημικού «σκουπιδιού» είναι ομιχλώδης. Στην αρχή είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται για τμήμα πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής Space X, o οποίος είχε θέσει σε τροχιά έναν περιβαλλοντικό δορυφόρο τον Φεβρουάριο του 2015.

Ρωσική πρεσβεία: «Καμία ανάμειξη στον θάνατο των Ελλήνων ομογενών
Μετέπειτα παρατηρήσεις, σύμφωνα με το Space.com, αδυνάτισαν αυτό το σενάριο και κατέστησαν πιο πιθανό ότι το πυραυλικό απομεινάρι προέρχεται από τον κινεζικό πύραυλο Chang’e 5-T1 που είχε εκτοξευθεί το 2014.

Όμως, στις 21 Φεβρουαρίου η Κίνα αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι το ανώτερο τμήμα του συγκεκριμένου πυραύλου κάηκε πλήρως στη ατμόσφαιρα.

Όποια και αν είναι η προέλευση οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να μελετήσουν τον κρατήρα πλάτους 10-20 μέτρων που θα δημιουργηθεί κατά την πρόσκρουση..tanea.gr/

Το άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ:«Αδέσποτος» πύραυλος χτυπά σε λίγες ώρες τη Σελήνη εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.