Εδώ και 30 – 40 χρόνια, οι κάθετοι δρόμοι πρόσβασης στη παραλία της Παλιόβαρκας είναι απαράδεκτοι.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Έτσι είναι όπως τα λέει ο κ. Παππάς. Οι κάθετοι δρόμοι είναι χαρακτηρισμένοι αγροτικοί και είναι πάρα πολύ στενοί.
Δυστυχώς όλα τα προηγούμενα πάρα πολλά χρόνια, όπου τα χρήματα υπήρχαν διαθέσιμα και ήταν πολλά, καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την αξιοποίηση αυτού του συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει ο τόπος μας, τη μοναδική παραλία 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα – Αρχοντοχωρίου. Όταν λέμε να ασχοληθεί σοβαρά, εννοούμε να μελετηθεί η διάνοιξη της παραλιακής οδού και να μελετηθεί η αξιοποίηση της, ώστε κατόπιν να μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, γιατί ο Δήμος Ξηρομέρου με την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ των τελευταίων χρόνων, δεν έχει να διαθέσει τόσα πολλά δικά του χρήματα για να προχωρήσει αυτό το έργο (η ΣΑΤΑ του Δήμου, που είναι το ποσό που παίρνει κάθε χρόνο για επενδύσεις, είναι λίγο πάνω από 200.000 € για όλο το Δήμο Ξηρομέρου [19 οικισμοί]).
Με την νέα δημοτική αρχή αυτά τα βήματα για πρώτη φορά ξεκίνησαν (δείτε εδώ και εδώ) και δυστυχώς υπήρξαν δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι που για δικούς τους λόγους, που ποτέ δεν εξήγησαν, έχουν καταψηφίσει το λογικό και το αυτονόητο.
—————————–
Του κ. Χρήστου Παππά.

Προς όλους τους υπεύθυνους

Εδώ βλέπουμε το πλάτος ενός από τους βασικούς δρόμους που συνδέουν την παραλία της Παλιόβαρκας με τον Επαρχιακό Δρόμο Φυτειών – Μύτικα.
Το τί διαδραματίζεται κάθε καλοκαίρι στον συγκεκριμένο “δρόμο”, είναι μάλλον στους περισσότερους γνωστό.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..