Εγκαίνια του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 30 ης Ιουνίου 2023…… ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, ο Βουλευτής κ. Θανάσης Παπαθανάσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Βασιλική – Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων των κεντρικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου, εκπρόσωποι τοπικών ιατρικών, φαρμακευτικών και άλλων συλλόγων.


Κατά τον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε για την πρόσκληση να τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη αυτής της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια υπηρεσία «η οποία έχει,πολύ σημαντική αποστολή, να προσφέρει πολύτιμα φάρμακα και μάλιστα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι κάθε φορά που η πολιτεία στέργει και σκέπει τέτοιες περιπτώσεις αδερφών μας, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον μεγάλο και τιτάνιο αγώνα, να αντιμετωπίσουν μία ασθένεια.

Είναι μεγάλη η χαρά μας για την έναρξη της νέας αυτής υπηρεσίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και ευχόμαστε σε όλο το προσωπικό που θα εργάζεται εδώ, να έχει την άνωθεν ευλογία και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, να ενδυναμώνεται σε αυτή την ιερή και ευαίσθητη υπηρεσία και να κάνει το δυνατόν κάθε φορά για να ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/9nFfG8pQKHpJGRbi8

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως