Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Τιμούμε το εθελοντικό κίνημα, ενισχύουμε τις απαραίτητες υποδομές

Τιμούμε το εθελοντικό κίνημα, ενισχύουμε τις 


απαραίτητες υποδομές

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη εισηγείται η περιφερειακή παράταξη Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο προτείνοντας την αγορά μιας επιπλέον Κινητής Μονάδας  Αιμοληψίας για την Ηλεία αλλά και την έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς στη δημόσια υγεία και τον εθελοντισμό, της Τσικνιά Ελένης και του Γιώργου Σιμιγιάτου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της ονοματοδοσίας των υφιστάμενων μονάδων αιμοληψίας. 


Στην πρόταση που κατατέθηκε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρεται χαρακτηριστικά

“..Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλίες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής προχώρησε στη διαδικασία και την αγορά δύο κινητών μονάδων αιμοδοσίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μονάδες αίματος των Περιφερειακών Ενοτήτων. Την δεδομένη στιγμή η μία μονάδα έχει παραδοθεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με απόφαση της νυν Περιφερειακής Αρχής και η δεύτερη στην Π.Ε. Αχαΐας, όπου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και της Ηλείας. Για αυτό είναι απαραίτητη η αγορά μίας ακόμη κινητής μονάδας αιμοδοσίας προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, λειτουργώντας με αυτονομία.

Θεωρούμε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να τιμηθούν για την κοινωνική προσφορά και το έργο τους πολίτες που είτε ανιδιοτελώς στήριξαν τη δημόσια υγεία όπως η κα Τσικνιά Ελένη στην Αιτωλοακαρνανία (με τις δωρεές της οικογένειάς της κατασκευάστηκε και στηρίχθηκε το παλαιό αλλά και το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου) είτε συνέβαλαν στο μέγιστο βαθμό στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας όπως ο κος Σιμιγιάτος Γιώργος στην Αχαΐα (πρωτεργάτης και ιδρυτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», ενίσχυσε το εθελοντικό κίνημα σε πανελλαδικό επίπεδο). Προτείνεται λοιπόν η ονοματοδοσία των δύο κινητών μονάδων σε «Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- Ελένη Τσικνιά» και «Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- Γιώργος Σιμιγιάτος»…”

Η παράταξη Δυτικής Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, καλεί όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα εθελοντικής αιμοδοσίας, δίνοντας σημαντική βοήθεια στον αγώνα για την ανθρώπινη ζωή.
 

Δίνουμε Αίμα-Δίνουμε Ζωή

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ