Δημόσιο: Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού έως 10 Μαΐου

Την παράταση της άδειας ειδικού σκοπού έως τις 10 Μαΐου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε (στον ΑΝΤ1) «οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου». Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα, έως τις 10 Μαΐου. Η παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι ο υΠΕΣ είχε προαναγγείλει από τις 20 Μαρτίου ότι οι άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παρατείνονται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά. «Εφόσον υπάρχει παιδί που είναι στο ηλιακό όριο που είπαμε, κάτω των 15 ετών, από τη στιγμή που γεννιέται έως 15, ανεξάρτητα από το αν πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό ή παιδικό σταθμό ή αν το κράταγε κάποιος παππούς ή γιαγιά στο σπίτι, ο ένας από τους δύο γονείς έχει δικαίωμα της ειδικής», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18- 72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/