ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ :Το πρόβλημα των βοθρολυμάτων..


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ :Το πρόβλημα των βοθρολυμάτων..
Η εκκένωση των βόθρων αποτελεί πλέον για τους επιχειρηματίες εστίασης και ιδιοκτήτες των σπιτιών, ένα διαρκή πονοκέφαλο.
Ενάμιση χρόνο πριν ο Δήμος Ξηρομέρου διέθετε μόλις ένα βυτιοφόρο για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ανάγκες του Δημοτών και μόνο για τους κατοίκους της Αλυζιας.
Το κόστος εκκένωσης βόθρων ήταν χαμηλό γύρω στα 50-60 ευρώ και υπήρχε και πρόνοια για τα νοικοκυριά που ανήκαν στα ειδικά τιμολόγια.
Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αλυζιας το βυτιοφόρο του Δήμου για την εκκένωση των βόθρων και εμφανίστηκαν στη περιοχή ιδιώτες που υπερδιπλασίασαν το κόστος εκκένωσης ενός βόθρου , καθώς πλέον κυμαίνεται από 120-150 ευρώ.
Το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο για τη μέση οικογένεια αλλά και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή
Απόρροια όλων αυτών είναι όλο και πιο συχνά να εμφανίζονται βοθρολύματα οικιών που πέφτουν μέσα στα φρεάτια των όμβριων σε διάφορα σημεία του Μύτικα, αλλά και επιφανειακά, με επακόλουθο την αφόρητη μυρωδιά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Πρόσφατα μάλιστα μετά από καταγγελία έγινε παρέμβαση του Λιμενικού καθώς εμφανίστηκαν βοθρολυματα κοντά στο κέντρο υγείας του Μυτικα.
Απαιτείται λοιπόν η άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου Ξηρόμερου και όλες οι απαραίτητες ενέργειες:
– για να μπει άμεσα σε λειτουργία το υπάρχων βυτιοφόρο για την Αλυζια
-αλλά και η προμήθεια νέων βυτιοφόρων που θα καλύπτουν τις ανάγκες για τα χωριά του Δήμου Ξηρόμερου για να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι συνδημότες μας, που ακόμα χρησιμοποιούν βόθρους και σήμερα επιβαρύνονται δυσβάστακτα οικονομικά από την εκκένωση των βόθρων τους, από ιδιώτες
Είναι περίσσευμα θράσους η μεταφορά ευθυνών και ιδιαίτερα όταν εγκαλούνται οι δημότες από τους θιασώτες της παραχώρησης σε ιδιώτες οφειλομένων δημοτικών υπηρεσιών
Βελούτσα

Το άρθρο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ :Το πρόβλημα των βοθρολυμάτων.. εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.