Δηλώσεις – δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, απολύτως ταυτόσημες με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα για την ακύρωση του λαθεμένου σχεδιασμού της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Και ξαφνικά δηλώσεις του Πρωθυπουργού από την Μασσαλία, στα πλαίσια του παγκόσμιου συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN – International Union for the Conservation of Nature), απολύτως ταυτόσημες με τις θέσεις τις Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας!!!! Πραγματικά όσα ανάφερε ο Πρωθυπουργός, αποτελούν θέσεις αποτυπωμένες γραπτώς σε όλα τα υπομνήματα της Επιτροπής Αγώνα, αποτελούν επιχειρήματα που τα έχει θέσει και τα έχει κάνει γνωστά παντού.
  • Αναγκαιότητα και δέσμευση για το ζήτημα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών (ICZM). Δέσμευση να τεθεί ως προτεραιότητα, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό για όλες τις ελληνικές θάλασσες.
  • Προτεραιότητα ο τουρισμός με σεβασμό στο Περιβάλλον.
  • Προστασία της βιοποικιλότητας των θαλασσών μας.
  • Ολοκλήρωση του πλαισίου προστασίας των περιοχών Natura 2000 μέχρι το τέλος του 2022 (η Π.Ο.Α.Υ. είναι εντός περιοχής Natura).
  • Χρησιμοποίηση της διαθέσιμης επιστημονικής γνώσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών (ICZM).
  • Aνάγκη θέσπισης ενός σχεδίου δράσης βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, αντιμετωπίζοντας βασικές προκλήσεις όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός, οι πιθανές τριβές με άλλες χρήσεις της θάλασσας και της ακτής -συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού – και η περιβαλλοντική μόλυνση.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις νομίζουμε ότι ανοίγει ο δρόμος απόσυρσης του λαθεμένου σχεδιασμού της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, είτε απ’ ευθείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για να είναι συνεπής με τις εξαγγελίες του και να μη εκτεθεί διεθνώς, είτε μέσω των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Δικαστηρίων, με άλλο ένα επιχείρημα να προστίθεται, τις σημερινές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις – εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι ένα από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα!!!
Τώρα αν οι δεσμεύσεις αυτές είναι απλά για να ηχήσουν ωραία στα αυτιά κάποιων και στο μυαλό μας έχουμε να πράξουμε τα αντίθετα και να έρθουν τα κλουβιά ως τους μόλους, τι να σχολιάσουμε.
Διαβάστε παρακάτω τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού που είναι ακριβώς όλα αυτά που υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα, για να αντικρούσει τον καταφανώς λαθεμένο σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
———————————–
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει το 2023 την Προεδρία για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την πρωτοβουλία «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030».
Δημοσιεύθηκε: 3 Σεπτεμβρίου 2021 – 21:56
Στην εναρκτήρια συνάντηση του παγκόσμιου συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN – International Union for the Conservation of Nature), στη Μασσαλία, έλαβε μέρος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..