Δελτίο Τύπου του συνδυασμού “Ξηρόμερο Νέα Μέρα – Καθαρά Χέρια” για τις δημοσκοπήσεις

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2023 δημοσιεύτηκε στο τοπικό ηλεκτρονικό μέσο iaitoloakarnania.gr δημοσκόπηση την οποία διενήργησε από 1ης έως 7 Σεπτεμβρίου και αφορά τις Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου.

Το ερώτημα ήταν «Ποιόν θα ψήφιζες για Δήμαρχο Ξηρομέρου αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή;».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιοποιούνται στο ίδιο Μέσο που την διενήργησε και αναδημοσιεύεται στα τοπικά blogs, ο Συνδυασμός υπό τον κύριο Τριανταφυλλάκη συγκεντρώνει ποσοστό 51,73 %, ο Συνδυασμός μας «Ξηρόμερο Νέα Μέρα – Καθαρά Χέρια» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ανώτατο Δικαστή κύριο Αλέξανδρο Σάββα, συγκεντρώνει ποσοστό 40,88 % και η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου υπό τον κύριο Δημήτρη Κομπλίτση συγκεντρώνει ποσοστό 5,35 %.

Ο Συνδυασμός μας έχει να παρατηρήσει -σε ότι αφορά την δημοσκόπηση- τα εξής:

1. Το δείγμα των 636 ψηφισάντων δεν είναι επαρκές για διαδικτυακές δημοσκοπήσεις αλλά πέραν τούτου δεν υπήρξε «φίλτρο» εντοπιότητας και ηλικίας για τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση. Το ίδιο Μέσο γνωστοποιεί ότι στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος όχι κατ’ ανάγκη άτομα που ψηφίζουν στον Δήμο Ξηρομέρου και προφανώς και από άλλες περιοχές εκτός Ξηρομέρου. Ενώ θέμα τίθεται και ως προς την ηλικία των ψηφισάντων καθότι δεν υπήρχε «φίλτρο» που να αποκλείει τις νέες και τους νέους, που λόγω ηλικίας, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

2. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε διάστημα κατά το οποίο κυριάρχησε στα τοπικά blogs η ψευδής είδηση σύμφωνα με την οποία το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου θα αποκλείσει από την εκλογική διαδικασία την παράταξη “Ξηρόμερο Νέα Μέρα – Καθαρά Χέρια”, πράγμα το οποίο είναι πέρα για πέρα ψευδές, δόλιο και ανεύθυνο.

Απ’ όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι η δημοσκόπηση πάσχει και κατά συνέπειά δεν αποδίδει την πραγματικότητα του εκλογικού σώματος.

Να επισημάνουμε ότι η ανακήρυξη των Συνδυασμών όπως και των υποψηφίων θα γίνει από το αρμόδιο καθ΄ ύλην Πρωτοδικείο αυτή την Κυριακή 10 του μηνός Σεπτεμβρίου 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ψευδής είδηση για αποκλεισμό της παράταξης μας κυριαρχούσε στα τοπικά blogs από την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και χθες Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώθηκε η δημοσκόπηση. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες, σε αυτήν, κλήθηκαν να ψηφίσουν έχοντας «ως δεδομένη» την πιθανότητα αποκλεισμού της παράταξης από τις εκλογές, πράγμα το οποίο δεν ισχύει.

Το ψέμα λέει ο λαός μας έχει κοντά ποδάρια και πολλές φορές η διαφήμιση είναι αρνητική.
Την Κυριακή το Δικαστήριο, όπως μόνο αυτό έχει αρμοδιότητα, θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…
Τα υπόλοιπα την ερχόμενη Κυριακή

Από το γραφείο Τύπου και επικοινωνίας.