Δήμος Ξηρομέρου: Το ΚΕΠ Αστακού δεν έχει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης εγγράφων;



Η Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης, ΕΡΜΗΣ (www.ermis.gov.gr), παρέχει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις πληροφόρηση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Από τις 9 Νοεμβρίου 2015 επιτρέπει στους πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, να αποκτούν χωρίς πρόσθετες διαδικασίες πρόσβαση στις υπηρεσίες της Πύλης.

Στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και την δημιουργία ενιαίας εικόνας της δημόσιας διοίκησης, ο ενιαίος τρόπος πρόσβασης επιτρέπει στον πολίτη να αποφύγει την χρονοβόρα διαδικασία ταυτοποίησης μέσω φυσικής παρουσίας σε ένα ΚΕΠ. Πολίτες οι οποίοι ήδη έχουν στη διάθεσή τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς προκειμένου να εισέλθουν ως πλήρως πιστοποιημένοι χρήστες στην Πύλη ΕΡΜΗΣ, εύκολα και παρακάμπτοντας τα χρονοβόρα βήματα της αρχικής εγγραφής.

Είναι δυνατή έτσι η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Πύλης και για τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι μπορούν να αιτηθούν και να παραλάβουν ηλεκτρονικά όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες και πιστοποιητικά. Η παραλαβή και η εκτύπωση για παράδειγμα ενός πιστοποιητικού γέννησης είναι πλέον θέμα μερικών κλικ με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη κωδικών TAXISnet.


Με την είσοδό του στον Πύλη ΕΡΜΗΣ, ο πολίτης αποκτά αμέσως πρόσβαση στις παρακάτω υπηρεσίες:

  • 9 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με άμεση παραλαβή αποτελέσματος / πιστοποιητικού από την Πύλη
  • 116 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με παραλαβή του αποτελέσματος / πιστοποιητικού είτε ηλεκτρονικά σε δεύτερο χρόνο από την ηλεκτρονική του θυρίδα είτε με φυσική παρουσία από το ΚΕΠ της επιλογής του.
  • Πληροφορίες για περισσότερες από 1.000 υπηρεσίες/διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης
  • Δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής
  • Πρόσβαση στην προσωπική ηλεκτρονική του θυρίδα. Στην ηλεκτρονική θυρίδα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή τα διάφορα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει ο χρήστης μέσω των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση ή έχουν εισαχθεί από υπαλλήλους ΚΕΠ.
  • Δυνατότητα να παρακολουθήσει το ιστορικό των ηλεκτρονικών συναλλαγών του, να πληροφορηθεί για την πορεία των αιτημάτων του αλλά και να λάβει άμεσα την πληροφορία για το που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό του στην Δημόσια Διοίκηση.



Όταν λοιπόν συνδεθήκαμε στην Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη ΕΡΜΗΣ για να παραλάβουμε ηλεκτρονικά ένα πιστοποιητικό, αφού επιλέξαμε “Νομό”, στη συνέχεια έπρεπε να επιλέξουμε το ΚΕΠ που θέλουμε για να παραλάβουμε ψηφιακά το πιστοποιητικό. Στην επιλογή που μας δίνει το σύστημα για “Εμφάνιση μόνο των ΚΕΠ με δυνατότητα ψηφιοποίησης εγγράφων”, μας εμφάνισε μόνο το ΚΕΠ Κανδήλας για το Δήμο Ξηρομέρου.

Κι εδώ θέλουμε να θέσουμε το εξής ερώτημα: Το ΚΕΠ στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου, τον Αστακό, δεν έχει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης εγγράφων;

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/