Δήμος Ξηρομέρου: Ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για θέματα Γεροντολογίας και Γηριατρικής

Αστακός 18.2.2021


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, εχει αναρτηθεί ο σύνδεσμος https://www.gerolib.gr/index.php?lang=el που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για θέματα Γεροντολογίας και Γηριατρικής.


Ο σύνδεσμος είναι σε banner στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας, κατεβαίνωντας προς το τέλος.
Τα δημογραφικά δεδομένα για τη χώρα μας καθώς και για το Δήμο μας είναι σαφή. Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται συνεχώς, ενώ το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία μειώνεται συνεχώς. Τα ερευνητικά δεδομένα από την άλλη μιλούν για δυνατότητα βελτίωσης αυτής της κατάστασης έως και πλήρη ανατροπή της εάν υιοθετηθούν πολιτικές βασισμένες σε ενδείξεις που προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση. Σκοπός είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση της γνώσης που σχετίζεται με την υγεία και την ευημερία των ηλικιωμένων μας.

Στόχος μας είναι η έγκυρη ενημέρωση και ενδυνάμωση της γνώσης, μέσα από μια αξιόπιστη βάση δεδομένων για τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, τους επαγγελματίες/επιστήμονες υγείας και πρόνοιας, τους φοιτητές, την τοπική αυτοδιοίκηση, που σχετίζεται με την υγεία και την ευημερία των ηλικιωμένων μας.

Ειδικότερα σήμερα με όλη αυτή την διακίνηση της πληροφορίας πιστεύουμε: Ότι στους δημότες – αναγνώστες μας, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το συγκεκριμένο περιεχόμενο, διότι θα μπορούν να βρουν επιστημονικές και πρακτικές πληροφορίες και να συμπληρώσουν τη γνώση τους για τα θέματα που τους αφορούν.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου