Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Καλούνται οι ιδιοκτήτες να προβούν σε καθαρισμούς των οικοπέδων


Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όρια των οικοπέδων τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. Επίσης, στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε άμεσα να καθαρίσετε το οικόπεδό σας, από τα ξερά χόρτα και τυχόν άλλα εύφλεκτα υλικά, εντός το πολύ 15 ημερών.
Σε περίπτωση μη ανταπόκρισής σας, είμαστε υποχρεωμένοι , για την δημόσια ασφάλεια και υγεία, να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που ο Ν.3852/2010 άρθρο 94 και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλει.
Έχοντας υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητες του Δήμου καθώς και την έλλειψη προσωπικού, ευελπιστούμε στην συνεργασία σας για την διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας.
Επιπλέον ο καθαρισμός του οικοπέδου αποτελεί ένα βασικό μέτρο για την εξάλειψη του κινδύνου πρόκλησης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς.

The post Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Καλούνται οι ιδιοκτήτες να προβούν σε καθαρισμούς των οικοπέδων appeared first on XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.

Άρθρο από: xiromeropress.gr