Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας:για δεύτερη φορά δωρεάν προληπτικά τεστ για την νόσο COVID-19,στην κοινότητα Πλαγιάς

Χθες 23-3-21 στην κοινότητα Πλαγιάς διενεργήθηκαν για δεύτερη φορά δωρεάν προληπτικά τεστ για την νόσο COVID-19, σε συνεργασία με το ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Αγρινίου. Ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων καθιστά ξεκάθαρο ‘οτι η περιοχή της κοινότητας Πλαγιάς βρίσκεται στο κλοιό του κορονοϊού. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολη, αφού τα κρούσματα είναι αρκετά και το ιικό φορτίο πολύ υψηλό. Αν η μεταδοτικότητα δεν προσεχθεί και σταματήσει τώρα , μπορεί να φέρει την κοινότητα Πλαγιάς ενα βήμα πριν απο αυστηρά μέτρα αποκλεισμού. Χρειάζεται ψυχραιμία και μια κοινή προσπάθεια. Η ατομική ευθύνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο, είναι πλέον υποχρέωση όλων να τηρήσουμε τα μέτρα των ειδικών, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Κατά την έξοδο από το σπίτι πάντα να χρησιμοποιούμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων.

Επίσης θα πρέπει να γίνεται σε κάθε επαφή, απολύμανση χεριών και κατά την επιστροφή στο σπίτι σχολαστικό πλύσιμο χεριών πριν από κάθε δραστηριότητα. Ο περιορισμός της νόσου COVID-19 είναι ευθύνη όλων μας. Επίσης να σας γνωστοποιούμε ότι πήραμε μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου που διενεργήθηκαν τα τεστ, λόγο της πιθανής επιβίωσης του ιού στο περιβάλλοντα χώρο από εξειδικευμένο προσωπικό, που ανέλαβε υπεύθυνα την απολύμανση ενάντια του ιού.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Το άρθρο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας:για δεύτερη φορά δωρεάν προληπτικά τεστ για την νόσο COVID-19,στην κοινότητα Πλαγιάς εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.