Μια σειρά από αιτήματα καταθέτουν στον Υπουργό Εσωτερικών οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Στερεάς Ελλάδας (πλην Αττικής). Θέτοντας ιδιαίτερα θέματα πληρωμής δεδουλευμένων, παροχής μέσων ατομικής προστασίας, καταβολής οικονομικών ενισχύσεων κλπ.
Αξίζει όμως τονιστεί ότι, όπως πληροφορείται η «Σ», τα αιτήματα αυτά σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αναδρομικών τους δεν αφορούν τους εργαζομένους του προγράμματος στο δήμο Αγρινίου, ο οποίος συγκαταλέγεται σε ένα μικρό ποσοστό εξαιρέσεων πανελλαδικά, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν τέτοιους είδους προβλήματα. Στο Αγρίνιο η μισθοδοσία των εργαζομένων καταβάλλεται κανονικά από το δήμο και μάλιστα όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια από την εποχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Μάλιστα πρόσφατα ο δήμος Αγρινίου κατέβαλλε από ίδια έσοδα –και όχι από κρατική ενίσχυση για το σκοπό αυτό- την πρώτη δόση των αναδρομικών τους, που διεκδίκησαν και κέρδισαν δικαστικά, ενώ στη διάρκεια του τρέχοντος μήνα αναμένεται να τους καταβληθεί και η δεύτερη δόση. Από εκεί και πέρα θέματα που μπαίνουν από την πλευρά των εργαζομένων, όπως το καθεστώς των συμβάσεων τους, άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου, προς το οποίο εξάλλου απευθύνονται.
Επίσης οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», που αυτό το διάστημα λόγω του κορονοϊού επιτελούν ένα σημαντικό έργο, ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με άτομα των ευπαθών ομάδων έχουν σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Αγρινίου, Γιάννη Βασιλείου, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές κτλ).