ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Να μην προχωρήσουν οι προαναγγελθείσες αυξήσεις στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Οι νέες αυξημένες τιμές για τα συνδρομητικά προγράμματα e-pass, που ανακοίνωσε η εταιρία «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ»…… για τις διελεύσεις από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», προκαλούν τεράστιο πρόβλημα σε εκατοντάδες εργαζόμενους Αιτωλοακαρνάνες που πηγαινοέρχονται καθημερινά για την εργασία τους από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας στην Αχαΐα. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και άλλοι εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αναγκάζονται να πληρώσουν για 22 εργάσιμες ημέρες το μήνα το εξωφρενικό ποσό των 295 ευρώ (21,6% αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς).




Είναι προφανές ότι σε μια περίοδο όπου οι μισθοί είναι καθηλωμένοι και ο πληθωρισμός και η ακρίβεια έχουν συμπιέσει κάθε διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, η προαναγγελθείσα αύξηση προκαλεί για τους συμπολίτες μας ακόμη και θέμα επιβίωσης. Η επίκληση της συμβατικής πρόβλεψης για αυξήσεις στη βάση του πληθωρισμού από πλευράς της εταιρείας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε μια κοινωνία που στενάζει μετά από δώδεκα χρόνια μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και ανεξέλεγκτης ακρίβειας στην αγορά.



Στοιχειώδης λογική επιβάλλει στην εταιρεία να αντιληφθεί το πρόβλημα των πολιτών που υποφέρουν και να λειτουργήσει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ευαισθησίας και ευθύνης. Ήρθε η ώρα της δράσης για όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.



Όλοι μαζί να ασκήσουμε πιέσεις στην εταιρεία για να ανακαλέσει τις προαναγγελθείσες αυξήσεις. Δεν μπορεί οι απλοί εργαζόμενοι να πληρώνουν διαρκώς το μάρμαρο. Και βεβαίως θέση πρέπει να λάβει και η κυβέρνηση και να μην εμφανίζεται ως πόντιος Πιλάτος. Το θέμα αφορά πολίτες και οικογένειες που ασκούν το δικαίωμα στην εργασία. Δεν μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει αυτοτελώς και αυτοβούλως το κόστος μετακίνησης εργαζομένων και μάλιστα μεταξύ όμορων περιοχών. Αν η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί ήδη πριν τις εκλογές ας το ανακοινώσει, αλλιώς ας αφήσει τις ιδεοληπτικές εμμονές της και ας αναλάβει έστω και μια φορά δράση υπέρ των εργαζομένων.



ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης