Γιώργος Παληγεώργος: Η αδήριτη ανάγκη ανάταξης της άλλης Αριστεράς

Η αδήριτη ανάγκη ανάταξης της άλλης Αριστεράς

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος*

Μετά το σοκαριστικό μούδιασμα του εκλογικού αποτελέσματος στις 21 του Μάη, τα επιτελεία (κύρια) των κομμάτων που περιφρονήθηκαν από τους Έλληνες ψηφοφόρους μπαίνουν σε αναστοχασμό και σχετικές βασανιστικές πολιτικές αναλύσεις.

Δύο είναι τα κόμματα που ένιωσαν έντονη την περιφρόνηση του Έλληνα ψηφοφόρου:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που οι πολλοί λένε , κοιμήθηκε όπως έστρωσε.

Και

Το ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ που όμως αδικήθηκε ολοφάνερα.

Για το ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι κάπως πιο καθαρά, αφού ακολουθώντας πιστά το δρόμο που διάλεξε η ηγεσία του το καλοκαίρι του 2015 υπέρ της διεθνούς και ντόπιας τοκογλυφίας κι ενάντια στις εξαγγελίες του για κατάργηση των μνημονίων κι ακόμα ενάντια στο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, την τετραετία που πέρασε(2019-2023) δεν άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! Άρα αφού ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άσκησε αντιπολίτευση και ταυτόχρονα ως πολιτικός σχηματισμός που επιδιώκει επιστροφή του στην εξουσία δεν πρότεινε μια άλλη ευδιάκριτη πολιτική πρόταση για την χώρα και την Ελληνική κοινωνία, βαθμολογήθηκε ανάλογα από το εκλογικό σώμα και τιμωρήθηκε.

Το ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, η άλλη αριστερά που εξακολουθεί να δρα αντιμνημονιακά και με συνέπεια, πολεμήθηκε πολιτικά από συγκεκριμένα πολιτικά, μιντιακά και μεγαλο-οικονομικά συμφέροντα για τις φιλολαϊκές πολιτικές του θέσεις και επιλογές . Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η ελεεινή και προβοκατόρικη προπαγάνδα ενάντια στις θέσεις του ΜΕΡΑ 25 -ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Ας δούμε ποιοι, πως και γιατί επιτέθηκαν στις πολιτικές θέσεις- προτάσεις του ΜΕΡΑ 25 -ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.

Α. Τα καρτέλ για την τις θέσεις του για την ακρίβεια.

Β. Οι ενταγμένοι ενεργειακοί γίγαντες στο χρηματιστήριο ενέργειας για τις θέσεις του για την ενέργεια.

Γ. Οι τράπεζες για το παράλληλο σύστημα συναλλαγών μέσω taxis που απαλλάσσει τους καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το ληστρικό ποσοστό που εισπράττουν οι τράπεζες από το POS

Δ. Τα φαντς που υπερκερδοσκοπούν αισχρά σε βάρος των λαϊκών δανειοληπτών .

Τα μεγαλοοικονομικά αυτά συμφέροντα πολέμησαν με λύσσα το ΜΕΡΑ 25 -ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ γιατί οι θέσεις του ήταν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες άμεσα και ήταν υπέρ της λαϊκής τάξης.

Σύμμαχοι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα κόμματα που κυβέρνησαν κι εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και βέβαια τα διαστρεβλωτικά ΜΜΕ που διαμορφώνουν την πολιτική αντζέντα, έτσι όπως εξυπηρετούνται οι ταξικές αντιλαϊκές πολιτικές.

Βέβαια και το ΚΚΕ χρησιμοποίησε πολλές φορές κάποια ψέματα σε βάρος του ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη ΡΗΞΗ.

Οι Έλληνες δημοκρατικοί ψηφοφόροι, ιδιαίτερα αυτοί που ανήκουν στα χαμηλά οικονομικά στρώματα, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις και αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι μας που πολλοί βρίσκονται, στην ανεργία κι ένα σημαντικό ποσοστό τους ξενιτεύεται για επαγγελματικούς λόγους, ας δουν τις θέσεις και τον αγώνα του ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη ΡΗΞΗ κι ας αποφασίσουν.

Θα στηρίξουν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων των εγκλημάτων και της διαφθοράς της ΝΔ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που ευνοούν τους ακόρεστους γίγαντες που πλούτου που με μανία αισχροκερδούν σε βάρος της κοινωνίας και της Εθνικής οικονομίας ή τις καθαρές φιλολαϊκές κι εφαρμόσιμες προτάσεις ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη ΡΗΞΗ;

Με το ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη ΡΗΞΗ στη βουλή, η αυτοδυναμία της επικίνδυνης ΝΔ μπορεί να αποφευχθεί και η αντιπολίτευση να ανταποκριθεί στον πραγματικό της ρόλο, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των συμφερόντων των αδύναμων κι ανυπεράσπιστων πολιτών.

*Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι οικονομολόγος-συγγραφέας