Γιώργος Βαρεμένος: Συνέντευξη στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο, 107,7 FM ” της Πάτρας

Ύβρις για τον λαό της Πάτρας
Η κυβέρνηση και στο θέμα της υπογειοποίησης του τραίνου στην Πάτρα ενεργεί σαν τον κλέφτη στο σκότος της πανδημίας, εκμεταλλευόμενη τις έκτακτες συνθήκες με έναν τρόπο που αποτελεί ύβρι για την προσπάθεια του ελληνικού λαού.
Αγνοεί ετσιθελικά την κοινωνική συναίνεση που είχε επιτευχθεί μετά από ευρύτατη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και έρχεται με φόρα από την Αθήνα να πετάξει τις σχετικές μελέτες στον κάλαθο και να κάνει το ίδιο για την εγκεκριμένη από την ΕΕ μελέτη βιωσιμότητας, που οδηγούσε σε συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Πάνω από την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων βάζει το δικό της «θέλω», όπως συνέβη και στον δρόμο Πάτρα-Πύργος, όπου πάγωσε τις πληρωμές και σταμάτησε τις εργασίες θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα για την διάλυση των συμβάσεων και περιμένοντας την θέση της ΕΕ πάνω στο θέμα, επικαλούμενη γενικόλογα κάποιο μνημόνιο συναντίληψης με την «Ολυμπία Οδό». Έτσι κι αλλιώς, έχει ιστορικά τον δικό της τρόπο να συναντιλαμβάνεται και όπου δεν συμβαίνει αυτό, τα έργα μπορούν να περιμένουν.
Με ρωτάτε γιατί η κυβέρνηση ενεργεί έτσι και γιατί αγνοεί την κοινωνική συναίνεση στην Πάτρα γύρω από την υπογειοποίηση. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι αλαζονικά θεωρεί ότι μπορεί να καλλιεργήσει την αμνησία της έγκλειστης αγέλης.
 Έτσι προφανώς αντιμετωπίζει την κοινή γνώμη, την οποία θεωρεί χειραγωγήσιμη μέσω της επικοινωνιακής πλύσης εγκεφάλου. 
Ο λαός όμως της Πάτρας έχει υποστεί τόσα πολλά πλήγματα μέσα σε τόσο λίγο διάστημα, ώστε να αντιδράσει στα σχέδια που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/