«Βελτιώθηκε» τελικά ο δρόμος για το Διόνι (;;;)


Μου λέει ο φίλος μου ο Πάνος “θα έρθεις να με πάρεις από το Διόνι αύριο; “. “Φυσικά” του απαντώ εγώ.
Και κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία μου. Μπήκα κι εγώ στο αμάξι μου (του αδελφού μου είναι, αλλά τελοσπάντων) για να πάω στο Διόνι Κατοχής, πρώτη φορά στην ζωή μου.
Δεν ήξερα το δρόμο αλλά με ερωτήσεις από εδώ και από εκεί έφτασα τελικά στον προορισμό μου, πήρα τον φίλο μου και επιστρέψαμε στο Αιτωλικό.
Από αυτή την βόλτα παρατήρησα δυο πράγματα: πρώτον την ομορφιά της περιοχής. Ένα πανέμορφο τοπίο, όπου σας συνιστώ σε όλους να πάτε μια βόλτα. Βλέπεις μια εικόνα που δεν την συναντάς εύκολα στα παραλιακά μέτωπα του δήμου μας.
Αλλά δεν γράφω για αυτό, τούτο εδώ το άρθρο, αν και θα έπρεπε (μπορεί στο μέλλον). Γράφω για το δεύτερο πράγμα που παρατήρησα. Αν και είχα διαβάσει άρθρο με τίτλο “Ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου βελτιώνει την πρόσβαση προς το Διόνι” (στο άρθρο όπως θα δείτε υπάρχουν και μηχανήματα που στρώνουν άσφαλτο) διαπίστωσα ότι έκαναν μισές δουλειές. Και όταν λέω μισές το εννοώ. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε μερικές από τις τρύπες και την χαλασμένη άσφαλτο που δεν έφτιαξαν και υπάρχουν ακόμα.
Και εδώ δημιουργείται θέμα. Θέμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας στις ανακοινώσεις που βγάζει το δημαρχείο. Λένε ολόκληρη την αλήθεια ή την μισή; Η ανακοίνωση τους αφήνει την εντύπωση, είτε από τις φωτογραφίες, είτε από τις δηλώσεις δημάρχου και τοπικού προέδρου ότι το πρόβλημα λύθηκε. Λύθηκε όμως; Ότι ο δήμαρχος τήρησε “μια υπόσχεση (…) προς τους κατοίκους και την Δημοτική Κοινότητα Κατοχής “. Την τήρησε ή την “μπάλωσε”; Ότι η Δημοτική Αρχή δημιούργησε έργο. Δημιούργησε όμως; Η πραγματικότητα δείχνει άλλο. Δείχνει ολόκληρη την αλήθεια. Δείχνει το ψέμα.
” Οι μεταβαίνοντες “ δεν “ θα απολαμβάνουν περισσότερη ασφάλεια και ταχύτερη πρόσβαση “ στην περιοχή αφού κάθε λίγο και λιγάκι σταματάς για να μην πέσεις σε λακκούβες. Ούτε για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον δρόμο ” από εδώ και στο εξής αυτό θα γίνεται με καλύτερες συνθήκες “ όπως δήλωσε ο δήμαρχος. Καλύτερες συνθήκες θα ήταν αν η αποκατάσταση γινόταν σε όλα τα προβληματικά σημεία του δρόμου. Δεν λέω, είναι αλήθεια, ο δρόμος ” βελτιώθηκε “ όπως λέει και ο τίτλος της ανακοίνωσης, με ” εκτεταμένες αποκαταστάσεις του οδοστρώματος σε διάφορα σημεία του δρόμου “ που ήταν στην ίδια κατάσταση με αυτά που έβγαλα εγώ φωτογραφία (σύμφωνα με όσα μου είπαν εργαζόμενοι που τον χρησιμοποιούν καθημερινά). Άλλα αυτά, που φωτογράφισα εγώ, δεν αποκαταστάθηκαν. Υπάρχουν ακόμα. Και διαψεύδουν.
Πόσο δύσκολο ήταν, από την στιγμή που τα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης ήταν στο σημείο, να αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές του δρόμου μπορεί κάλλιστα να αναρωτηθεί κάποιος. Να λυθεί το ζήτημα μια και καλή, μια και έξω, που λένε.
Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να δώσετε δικαιώματα αμφισβήτησης και να βρεθεί κάποιος (όπως εγώ πχ) να πει το οτιδήποτε. Εντάξει καταλαβαίνω. Είναι στην μέση και η επικοινωνιακή πολιτική των τοπικών αρχών να δείξουν ότι πράττουν έργο (καμιά φορά με τις πλάτες της περιφέρειας), αφού όλο και περισσότερο χάνουν έδαφος στην αξιοπιστία τους προς τους πολίτες, αλλά εκτίθεστε με τέτοιες ανακοινώσεις.
Υ.Γ. : Απογοητεύει ακόμα και η δήλωση του τοπικού πρόεδρου, που θα έπρεπε να απαιτούσε την αποκατάσταση όλων των σημείων του δρόμου που έχουν ζημιές. Και τότε θα ευχαριστούσα και εγώ μαζί του τον Δήμαρχο.
Υ.Γ.2 : Όπως είπα και στο προηγούμενο άρθρο μου εδώ γράφουμε την προσωπική μας άποψη και τίποτα παραπάνω…αν ακουστεί, ακούστηκε.
Σπυρίδων Δ. Σταράμος

Άρθρο από:xiromero.gr