Αφαιρέθηκε δια βίου η άδεια στον αρνητή ιατρό που φέρεται να «κούραρε» τον Μητροπολίτη Κοσμά

Ο γιατρός συνήθιζε να χορηγεί κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορωνοϊό και τους απέτρεπε να πάνε στο νοσοκομείο

Ομόφωνη απόφαση από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Τη δια βίου αφαίρεση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος σε αντιεμβολιαστή γιατρό στον Βόλο αποφάσισε ομόφωνα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μέσω του Πειθαρχικού Συμβουλίου πέρα από την αφαίρεση της άδειας του γιατρού, επέβαλε στον γιατρό σχεδόν 50.000 ευρώ πρόστιμο.
Ο 72χρονος Ν. Μ. συνήθιζε να χορηγεί κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορόνοϊό και σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών προσώπων που πέθαναν, τους απαγόρευε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μάλιστα, έδινε δική του συνταγή κατά του κορονοϊού , αποτρέποντας τους ασθενείς να πάνε στο Νοσοκομείο.
Ο ιατρός, φέρεται μάλιστα να «κούραρε» εξ’ αποστάσεως και να έδινε συμβουλές στο περιβάλλον του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά για να αντιμετωπίσει την ασθένεια του, όταν προσβλήθηκε από κορονοϊό, στα μέσα Νοεμβρίου του 2021. Η υγεία όμως του μακαριστού παρουσίασε επιδείνωση, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στις 3 Ιανουαρίου του 2022 (έναν μήνα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Αγρινίου και την μετέπειτα μεταφορά του στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»). Λίγες μέρες μετά, απεβίωσε και η αδελφή του Μητροπολίτη, επίσης από κορονοϊό.
Όπως είναι γνωστό, ο Μητροπολίτης όπως και το στενό του περιβάλλον, απέφευγε τη λήψη μέτρων και δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βολιώτης γιατρός έχει προσφύγει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο ζητώντας την ακύρωση της εις βάρος του απόφασης, δηλαδή στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Όσο βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεση και ο γιατρός ασκεί τα ειδικά μέσα που του δίνει ο νόμος, δεν προβλέπεται εφαρμογή της απόφασης του πρωτοβάθμιου οργάνου, δηλαδή του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Επίσης, σε κάθε περίπτωση ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων.
Για τον θάνατο του Μητροπολίτη Κοσμά, είχε ξεκινήσει προανάκριση το 2022 και ο 72χρονος γιατρός είχε καταθέσει υπόμνημα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Σύμφωνα με πηγές, ο γιατρός αρνούνταν τις κατηγορίες που του αποδίδονται και καταθέτει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση που καταγγέλλεται.


0Shares

Το άρθρο Αφαιρέθηκε δια βίου η άδεια στον αρνητή ιατρό που φέρεται να «κούραρε» τον Μητροπολίτη Κοσμά εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.