Αυτός είναι ο παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Αυτός είναι ο παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Η αθλήτρια της Ιστιοπλοίας, Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε τον υπεύθυνο για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία.

Η Ελληνίδα «έδειξε» τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο. Ο ισχυρός άντρας βρίσκεται στην θέση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ από την δεκαετία του 1990.

Από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου και η συγκεκριμένη παράταξη βρίσκεται εκεί για 7 διαδοχικές θητείες.

Την αποκάλυψη του ονόματος η Σ. Μπεκατώρου την έκανε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»,

που πρόκειται να κυκλοφορήσει και ολόκληρη συνέντευξη της ολυμπιονίκη.

Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, διαψεύδει κάθε εμπλοκή του.

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της Χρυσής Ολυμπιονίκη μας στην ιστιοπλοΐα, Σοφίας Μπεκατώρου,

η οποία είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης: «Κάποια στιγμή όπως μιλάγαμε με τον Χ γύρισα και με φίλησε. Εγώ πάγωσα, δεν ήξερα πως να αντιδράσω, δεν περίμενα ποτέ να κάνει μία τέτοια κίνηση. Για μένα ο Χ αντιπροσώπευε το πατρικό πρότυπο,

ήταν ένας άνθρωπος που επιτέλους δε μας πολεμούσε μέσα στην Ομοσπονδία και ήθελε το καλό μας, σκέφτηκα.
Συνέχισα να προχωράω με ταχύτερο ρυθμό κάνοντας πως δεν κατάλαβα ότι συνέβη, αν και του το ανέφερα λέγοντας του ότι δεν περίμενα ποτέ μία τέτοια κίνηση του.
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας, στο ασανσέρ πριν πάει στο δωμάτιο του, μου ζήτησε να τον ακολουθήσω. Εγώ αρνήθηκα και πήγα να κλείσω την πόρτα. Εκείνος πάντα ευγενικά και με χαμόγελο με ρώτησε αν τον φοβάμαι και τότε του απάντησα πως όχι, αλλά ότι δεν υπήρχε λόγος να πάω μαζί στο δωμάτιο του.
Εκείνος προσπαθώντας να με πείσει, με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι ερωτικό απλά να συζητήσουμε. Ήξερε όμως πώς να μου μιλήσει και πώς να με ηρεμήσει
και να με κάνει να ρίξω τις άμυνες μου. Και όταν αυτό έγινε, τότε άρχισε να ασελγεί εις βάρος μου. Προσπάθησε να τον απωθήσω, να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, θεωρώντας ότι θα το σεβαστεί.

Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δε σταμάτησε ό,τι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. Γύρισα στο δωμάτιο μου όπου η συναθλήτρια μου κοιμόταν ανυποψίαστη. Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου. Ενώ είχαμε μόλις αποκτήσει το δικαίωμα στο όνειρο με την Αιμιλία, αν εγώ μιλούσα για ότι μου συνέβη, μπορεί αυτό να κατέρρεε.
Η κατάπτυση ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε μία κατάπτυση ανακοίνωσή της για τις σοβαρές καταγγελίες, στις οποίες προέβη η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, αποκαλύπτοντας ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα, δήλωσε άγνοια!

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΙΟ επισημαίνει ότι δεν έχει δέκτης καταγγελίας, έστω και άτυπης, από την αθλήτρια, ενώ καταλήγει ξεκαθαρίζοντας ότι «θα πράξει τα δέοντα» για οτιδήποτε εμπίπτει στην αρμοδιότητά της.
Η ανακοίνωση της ΕΙΟ:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».
ΠΗΓΗ /www.aftodioikisi.gr/

Το άρθρο Αυτός είναι ο παράγοντας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.