Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Μάθε που ψηφίζεις με λίγα κλικ – Τι ισχύει για τους ετεροδημότες


Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις επτά το πρωί της Κυριακής οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών σε ολοκληρη τη χώρα.
Που ψηφίζω – Η τεχνολογία κάνει τις εικόνες παλαιότερων ετών με εκλογείς να ψάχνουν το εκλογικό τους τμήμα στους μεγάλους χάρτινους πίνακες που υπήρχαν στις πλατείες των πόλεων να φαντάζουν πολύ μακρινές πλέον.

Συγκεκριμένα, για να δείτε πού ψηφίζετε πρέπει να μπείτε στη σχετική σελίδα του ΥΠΕΣ και να συμπληρώσετε τα προσωπικά τους στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, ημερομηνία γέννησης). Πατώντας κλίκ σας εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών, αποδήμων, ναυτικών και κρατουμένων, που ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα. Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες αυτές ψηφοφόρων μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στους δήμους, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

Έτσι, οι ετεροδημότες ή όσοι άλλοι θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, μπορούν μόνο στον δήμο που είναι εγγεγραμμένοι και όχι στον τόπο κατοικίας τους.

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ
Η δύναμη του εκλογικού σώματος αριθμεί 9.775.181 Έλληνες πολίτες με τους οι 465.218 από αυτούς να ψηφίζουν για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς επίσης και 17.957 Ευρωπαίους πολίτες.

Η ενημέρωση για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουμε γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.gr. Σχετική ενημέρωση παρέχεται και από την τηλεφωνική γραμμή 2131361500, καθώς και από τα κατά τόπους ΚΕΠ και τους Δήμους..dnews.gr/



0Shares

Το άρθρο Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Μάθε που ψηφίζεις με λίγα κλικ – Τι ισχύει για τους ετεροδημότες εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.