ΑΣΤΑΚΟΣ: Κατέστρεψαν την επιγραφή για τον Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά

 

 Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών, Χρήστος Μπόνης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την καταστροφή της επιγραφής για τον Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά στονΑστακό

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπόνη, όπως κοινοποιήθηκε στον Τοπικό Τύπο:

Στο φωτογραφικο στιγμιοτυπο διακρινεται η πλακα που ειχε τοποθετηθει στο συγκεκριμενο σημειο στην οποια αναγραφεται στην ελληνικη και αγγλικη γλωσσα (προφανως για τους αλλοδαπους ταξιδιωτες που επισκεπτονται τον Αστακο) οτι ο Αστακος ειναι η γενετειρα πολη ενος Ολυμπιονικη του Παντελη Καρασεβδα και η προτομή του βρισκεται στην κεντρικη πλατεια του Αστακου για οσους επιθυμουν να την επισκεφθούν.

Η συγκεκριμενη μαρμαρινη πλακα ειχε τοποθετηθει απο τον Συλλογο Απανταχου Αστακιωτων σε ενα απο τα πιο εμφανη σημεια της παραλιακης οδου και στα δυο χρονια της παρουσιας της ειχε προξενησει το ενδιαφερον αρκετων αλλοδαπων τουριστων που επισκέφθηκαν τον Αστακο απο θαλασσης με σκαφη και αλλα θαλασσια μεσα και αρκετες φωτογραφιες δημοσιεύτηκαν στο εξωτερικο (Δανια Βελγιο) με τους ξενους παραθεριστες διπλα στην προτομή του Ολυμπιονικη.

Δυστυχως ομως σημερα το πρωι οι κατοικοι του Αστακου αντίκρισαν αυτην την εικονα που η φωτο περιγραφει με πολυ μελανα χρωματα. Προφανως και ειναι ανθρωπινο χερι, προφανως και ανθρωπινος παραγοντας ενηργησε με αυτη την βαρβαροτητα . Καμια αλλη σκεψη η ικασια δεν μπορει να ειναι αποδεκτη απο κανενα.

Παρ οτι εχουν περασει τρια χρονια απο την πολυ μεγαλη εκδηλωση στον Αστακο με τα αποκαλυπτηρια της προτομης του Ολυμπιονικη Παντελη Καρασεβδα, καποιοι που και την περιοδο εκεινη εδειχναν μισος αποτροπιασμο, κακια, μοχθο, εξακολουθουν να δειχνουν τα βαρβαρα αισθηματα τους απεναντι σε ολους τους συντελεστες της εκδηλωσης με επακολουθο την σημερινη εικονα.

Το μαυρο πεπλο που σκεπαζει το αραχνιασμενο τους μυαλο εξακολουθει να παραμενει πιο σκοτεινο απο πριν.Επελεξαν την περιοδο που ενδείκνυται για προσελευση ξενων επισκεπτων για διακοπες , την περιοδο που πανω απο 150 αθλητες απο την Ελλαδα και την Ευρωπη θα διαγωνιστουν στο 10ο Ετησιο τουρνουα του αθλητικου συλλγου Κενταυρος με προφανη και αντικειμενικο σκοπο η πραξη αυτη να επιζητα το #θαψιμο# της ενημερωσης. Εδειξαν ξεδιαντροπα και αδιστακτα το πραγματικο σας προσωπο.

Μενει να αποκαλυφθουν. Ευελπιστούμε οτι ο (νεος) Προεδρος του Λιμενικου Ταμειου Αλεξανδρος Γιωτης θα επιληφθεί της καταστασης και σε συνεργασια με τον τεχνιτη που την τοποθετησε εκει θα ξαναέρθει στην ιδια θεση.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

Το άρθρο ΑΣΤΑΚΟΣ: Κατέστρεψαν την επιγραφή για τον Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.