Απόστολος N. Πανταζής: Απάντηση προς Γερόλυμο

Αγαπητέ Σωτήρη,

Καλησπέρα και σου εύχομαι κάθε προσωπική επιτυχία.

Διάβασα την απάντηση σου, αλλά φαίνεται δεν έχεις το σθένος και το θάρρος να απευθυνθείς απευθείας στο όνομα μου, γι’αυτό και αναφέρεις «ο γνωστός αρθογράφος».

“Για να γνωρίζεις, η ηθική δεν είναι φράντζα”.

Όμως κατανοώ την ένταση και τον πανικό σας και ότι αυτή η απάντηση δεν είναι εξολοκλήρου δική σου, αλλά με δικούς σου γνωστούς αρθρογράφους που με ενδιαφέρον στις αναρτήσεις μου απάντησαν για δεύτερη φορά. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται μόνο τυχαίο δε χαρακτηρίζεται.

Στην ουσία τώρα, εγώ δεν ανέφερα ότι μίλησα με εσένα για το συγκεκριμένο θέμα, διότι έχω μιλήσει με πολλούς, σαν Αστακιώτης (που εσύ και οι διοικούντες σου δεν είστε), ενδιαφέρομαι πραγματικά για αυτό το σοβαρό θέμα, όπως πολλοί άλλοι Αστακιώτες που σύντομα θα κλιθούν να προβούν σε εκταφή των ανθρώπων τους (αλλά βέβαια εντέχνως μετά τις εκλογές).

Μέσα στους πολλούς λοιπόν που μίλησα ήσουν και εσύ.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος και θα σου θυμίσω τα λόγια σου.

Μου είπες επακριβώς ότι είμαι άνθρωπος με προσφορά στον τόπο και ότι κατανοείς τις ανησυχίες μου, ότι η δημοτική αρχή δεν έχει μένος απέναντι μου και ότι είναι κρίμα να συμβαίνει όλο αυτό.

Είπες επίσης ότι η επέκταση του νεκροταφείου Αστακού βρίσκεται στη δικαιοσύνη, αλλά δε γνώριζες την εξέλιξη της όπως σαν υπεύθυνος θα οφείλεις να γνωρίζεις.

Επίσης είπες ότι κατά τη δική σου άποψη, δε μπορεί να γίνει η επέκταση, αλλά στα σχέδια σας είναι να δημιουργηθούν οστεοφυλάκια.

Το κορυφαίο όμως είναι ότι μου είπες να έρθω να μιλήσω στο δήμαρχο σου και τότε θα μπορούσε να βρεθεί λύση και να προχωρήσει.

Όλα αυτά που λέω εδώ, γνωρίζεις πολύ καλά ότι αποδεικνύονται…..

Σε άλλα χωριά όμως κλείσατε τα μάτια, επιτρέψατε να γίνει επέκταση χωρίς αδειοδοτήσεις.

Όσον αφορά το 2014 που ήμουν αντιδήμαρχος και εσύ υπάλληλος και κατά επιλογή του δημάρχου γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, όπως και στενός συνεργάτης του τότε δημάρχου, άρα υπεύθυνος σε πολλά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι εφόσον εγώ απουσίαζα, το τι ψήφισαν οι σημερινοί σου διοικούντες, αλλά και όλοι όσοι της προηγμένης δημοτικής αρχής ακόμα και σήμερα συμπορεύονται μαζί σας.

Σχετικά με την καταγγελία πολίτη, γνωρίζεις πολύ καλά ότι εσείς μεθοδικά ζητήσατε από τη συγκεκριμένη κυρία να προβεί σε καταγγελία και είναι μόνο μια!!!! Και κανένας άλλος. Ούτε τα προσχήματα δεν καλύψατε.

Σε όλα τα έγγραφα που βρίσκονται στην δικαιοσύνη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι εσείς σαν δημοτική αρχή ζητήσατε η υπόθεση να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη (επισυνάπτω που αναφέρει ξεκάθαρα ποιος παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα τιμωρώντας τους Αστακιώτες). Με πιο απλά λόγια η κωλυσιεργία που επικαλείστε δημιουργήθηκε από εσάς.

Τώρα όσον αφορά τα 16,000€ που αναφέρεις, θα έπρεπε σαν καλός “πτυχιούχος” υπάλληλος που είσαι, μιας που ερεύνησες, να γνωρίζεις και ηθικά χωρίς να φοβάσαι και χωρίς να κρύβεσαι να δημοσιεύσεις και να ενημερώσεις τι γνωρίζεις, το σωστό και το λάθος, αν είναι λάθος, αν τα πήρες εσύ ή κάποιος άλλος, όπως και διάφορα άλλα του παρελθόντος από γνωστό σου βιβλιοπωλείο και όχι να ρωτάς εμένα που όπως εσύ λες απουσίαζα. Εφόσον απουσίαζα πως να γνωρίζω;

Τώρα για τις απουσίες που λες πες μας γιατί δεν έχετε το σθένος, να διαγράψετε δικό σας εκλεγμένο σύμβουλο που απουσιάζει τα τελευταία δυο χρόνια. Εφόσον ο άνθρωπος κατάλαβε το πραγματικό σας ποιον.

Να γνωρίζεις οι Αστακιώτες που εσύ απαξιώνεις, εφόσον έχεις εκφραστεί αρκετές φορές δημοσίως απαξιωτικά για αυτούς, θα δεις ότι είναι παλικάρια και ξέρουν τι να κάνουν όταν έρθει η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ – Να το θυμάσαι.

Παρόλο που είστε «μετρ» των απευθείας αναθέσεων, αποφεύγεις να ενημερώσεις σε τι ενέργειες έχετε προβεί ώστε να δωθεί λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα του κοιμητηρίου Αστακού που δεν υπάρχουν θέσεις, όπως αποφεύγεις να πεις ΕΝΑ έργο που κάνατε στη πόλη του Αστακού. Γιατί δεν κάνατε κανένα!

Υ.Γ. Εσύ που ξέρεις καλά τους αριθμούς για τα 6,000,000 ευρώ απευθείας αναθέσεις μούγκα;

Καληνύχτα Σωτήρη!

Απόστολος Ν Πανταζής