Απόσπασμα από το προσωπικό ημερολόγιο του Στρατηγού Ζέρβα Δημήτριου (Τάκη) με τίτλο: «Ο Ελληνοϊταλικός και Ελληνογερμανικός πόλεμος 1940 – 1944, όπως τον έζησα σε ηλικία 10 – 11 ετών στον Μύτικα και γενικά στην περιοχή του τέως Δήμου Σολλίου και νυν Αλυζίας».

Φωτογραφία του 1952 στην είσοδο του Μύτικα στον «Βορό». Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο πρώτος είναι ο Ντίνος, γιος του Ανάστου Βασιλάκη, ο δεύτερος ο Δημήτρης (Τάκης Ζέρβας) νεαρός Εύελπις και ο τρίτος ο Ζώης Λεκατσάς. Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο τέταρτος.

Εκτός από τις φωτογραφίες από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη (Τάκη) Ζέρβα, ο γιος του κ. Σπύρος Ζέρβας, ο οποίος δεν είναι πλέον ανάμεσα μας, μας έστειλε και μας εμπιστεύτηκε κείμενα από το αρχείο του Στρατηγού, που αναφέρονται στο χωριό μας τον Μύτικα, ώστε να τα παρουσιάσουμε μέσα από το Blog μας και να γίνουν γνωστά στους Μυτικώτες, ως μέρος της ιστορίας του χωριού μας και για συνεισφορά στη συλλογική μνήμη.
Τα κείμενα είναι πολύ περιγραφικά, με πολύ ζωντανή εξιστόρηση, με γλώσσα λιτή και δείχνουν καθαρά την αγάπη που έτρεφε ο αείμνηστος Στρατηγός για τον Μύτικα.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..