Απόγευμα στα ΑΤΜ εξόφληση ενιαίας και εθνικό απόθεμα, αναλυτικά τα ποσά

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα ΚΥΔ.

Κοντά στις 4 το απόγευμα, λίγο πριν ή λίγο πιο μετά αναμένεται να αρχίσουν να φαίνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 600 χιλιάδων και πλέον παραγωγών, τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης 2021 (υπόλοιπο βασικής, πρασίνισμα και young farmers), επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικά μας δημοσιεύματα ακόμα και προ μηνός (δείτε εδώ). Οι πιστώσεις στους λογαριασμούς θα είναι τρεις (όπως σε κάθε εξόφληση) και τα χρήματα θα φαίνονται σταδιακά ανάλογα την περιοχή. Από σήμερα Τετάρτη τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στην Πειραιώς, ενώ στις άλλες τράπεζες, μάλλον από την Πέμπτη.

Μαζί, λένε οι τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, θα φανούν χρήματα και από την κατανομή του εθνικού αποθέματος. Συγκεκριμένα, νεοεισερχόμενοι με βοσκότοπο θα λάβουν 18 ευρώ το στρέμμα, με αροτραία 23 και με δενδρώδεις καλλιέργειες 33 ευρώ το στρέμμα. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι για ποιό λόγο ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν δημοσιοποίησε βάσει και του σχετικού ευρωπαϊκού κανονισμού τις καταστάσεις με την κατανομή του αποθέματος, πριν την πληρωμή. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αν έχει γίνει κατανομή αποθέματος σε όλες τις περιοχές ή κάποιες θα εξαιρεθούν λόγω ελέγχων.

Σημειωτέον ότι από το απόγευμα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου 2021 είχαν αρχίσει να φαίνονται στις Καρτέλες Αγρότη τα χρήματα που θα λάβουν οι νεοεισερχόμενοι και τα οποία ως ποσά αναλύσαμε πιο πάνω, όχι όμως και τα χρήματα που θα λάβουν όλοι οι παραγωγοί, κάτι που θα γίνει, όπως είχαμε προαναγγείλει, μετά τις πιστώσεις των ποσών.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση και με βάση σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η πληρωμή αναμένεται να έχει προβλήματα, σε καμιά όμως περίπτωση, δεν θα θυμίζει την πληρωμή της α’ δόσης τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και έμειναν χωρίς χρήματα ή υπέστησαν περικοπές κοντά στα 70.000 άτομα.

Μπίκας Αλέξανδρος

Το άρθρο Απόγευμα στα ΑΤΜ εξόφληση ενιαίας και εθνικό απόθεμα, αναλυτικά τα ποσά εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.