Αποσωληνώθηκε Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς αποσωληνώθηκε μετά από 23 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» όπου νοσηλεύεται από τις 2 Δεκεμβρίου λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Οι γιατροί προχώρησαν σε αποσωλήνωση του 76χρονου Μητροπολίτη καθώς ανέβηκε ο δείκτης οξυγόνου του και αφού προηγουμένως τον υπέβαλλαν σε τραχειοστομία.

Σύμφωνα παράλληλα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη ικανοποίηση για τρεις λόγους: καταρχάς έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ενδονοσοκομειακές, αναπνέει μόνος του και έχει αντίληψη όταν του μιλάνε αν και δεν καταλαβαίνει ακόμη τι του λένε.

Ωστόσο οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση σταθερή αλλά παραμένει κρίσιμη καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές

Θυμίζουμε πως ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» από τις 2 Δεκεμβρίου.Αρχικώς βεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου , αντιμετωπίζοντας αρχικώς ήπια συμπτώματα και παραμένοντας στην οικία του, ενώ ήταν ανεμβολιάστος.

Με την πάροδο των ημερών ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε, εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα , ξημερώματα 2ας Δεκεμβρίου, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

πηγή: ekklisiaonline.gr

Το άρθρο Αποσωληνώθηκε Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.