Αποστόλης Κομπλίτσης : Πέντε μπαλώματα και έξι κουμπότρυπες



«Πέντε μπαλώματα και έξι κουμπότρυπες». Δύο λέξεις, που εκτός από την ενδυματολογική τους σημασία, απεικονίζουν και μία πραγματικότητα στη χώρα μας που αφορά τα δημόσια οδικά έργα και πολλές, απευθείας, αναθέσεις για δημόσιες προμήθειες
Δυστυχώς είναι ένα στερεότυπο που όλοι το σκεφτόμαστε και το συζητάμε αλλά κανείς υπεύθυνος δεν σταματά τα «μπαλώματα» και δεν μας υπολογίζει ουδόλως.  
Λόγια μεγάλα, βαρύγδουπες ανακοινώσεις, φωτογραφίες με «κορδομένους σωτήρες» και μεγάλη προβολή  από τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!! 


Ως εδώ γράφω γιατί στην περιοχή μας έχουμε δημοκρατία και ο κοινωνικός διάλογος γίνεται ελεύθερα. 
Αρκεί να μην υπάρχει «συνάθροιση πέραν των τριών ατόμων».
Ο ως άνω πρόλογος αφορά και τον δρόμο Μπαμπίνη-Μύτικα προυπολογισμού 3.000.000 ευρώ! Πολύ πρόσφατα έκανα την διαδρομή αυτή πέντε με έξι φορές και διαπίστωσα οργασμό εργασιών!!! Να φανταστείτε σε έναν μήνα από τα 32 χιλιόμετρα πρέπει τα μπαλώματα να έχουν καλύψει 10- 12 χιλιόμετρα του οδικού άξονα!!! (έχουν όμως γίνει και οι σχετικές διαγραμμίσεις ε… σημαντικό). Διαπίστωσα επίσης και μία λοξοστράτηση ανάμεσα σε Αετό και Άι Νικόλα. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει στην ίδια εργολαβία για να είμαι δίκαιος.
Ο Κος Περιφεριάρχης όμως πιστεύω ότι γνωρίζει το τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη εργοληπτική σύμβαση και ας ενημερώσει το λαό του Δήμου Ξηρομέρου (και άλλες τέτοιες συμβάσεις που είναι προς εκτέλεση και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου τις αγνοεί). 
Βέβαια το έργο δεν τελείωσε ακόμη και δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστό συμπέρασμα για το αν θα μείνουν τα «μπαλώματα και οι κουμπότρυπες» ή αν θα γίνει ο δρόμος όπως μου έλεγαν αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες μας χρόνια τώρα.
 Αυτοί που αλλάζουν « πουκάμισο σαν τα φίδια» και πάνε από παράταξη σε παράταξη. 
Ή τελικά θα τηρηθεί η σύμβαση ως έχει υπογραφόμενη. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις και τις μεγάλες εξαγγελίες των «Αφεντάδων» αλλά και τη διασπορά ειδήσεων από τα παπαγαλάκια που βγάζουν και το χαρτζιλίκι τους και μας λένε ότι Αγρίνιο-Μπαμπίνη-Μύτικας 40-45 λεπτά της ώρας η διαδρομή!!!
 Θυμήθηκα ότι είχα ξαναγράψει σχετικό άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 3 Μάη του 2018 και αναφερόμουν στον δρόμο Κουβαρά-Μπαμπίνη-Μύτικα. 
Για να σας φτιάξω λίγο και την διάθεση, να σας θυμίσω ένα μικρό απόσπασμα του τι έλεγα τότε. Αφού έτσι και αλλιώς ίδιο είναι το έργο ίδιοι και οι θεατές!!
«Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου κι έχουν ακούσει τα αυτιά μου, εμένα όλα αυτά μου φαίνονταν «ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑ». Όταν τελειώσει ο δρόμος καλό θα είναι να γνωριστούμε καλύτερα… Και να μάθει ο λαός της περιοχής επίσημα πόσο στοίχισε η κατασκευή και πόσο οι απαλοτριώσεις!!!! Ε… και καλό θα είναι επίσης να υπάρχει κάποια «ρέγουλα» στην μπουρδολογία. 
Όσο για τα υπόλοιπα που αφορούν τον δρόμο για το Μύτικα, ‘ANTE λοιπόν κύριοι να σας πω και εγώ τις δικές μου «πληροφορίες». Αν μπορέσει και «ξεκολλήσει» η εντολή, το έργο θα γίνει με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές!!! Θα παρακάμψει κάποια χωριά με τούνελ, κοιλαδογέφυρες και μπάρες ασφαλείας. 
Οι ταξιδιώτες δεν θα περνούν μέσα από τσαντιρομαχαλάδες – Αετοφωλιές και χωριά με αρχοντική όψη!!! Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν θα συναντούν μέσα στα τούνελ μοσχάρια και γίδια!!! Μαθαίνω επίσης ότι υπάρχει ”μυστικό πρόγραμμα” να αυξηθούν τα πολυτελή σπίτια διαφόρων παραγόντων του Αγρινίου στα παράλια του Μύτικα και της γύρω περιοχής.
 Επειδή χρόνια τώρα ίσως και πάνω από 15 με κατηγορούν κάποιοι ότι λέω και γράφω «κακιές»  κουβέντες και γι’ αυτό το δρόμο καθώς ως αληθινοί «αρχοντοχωριάτες» και ο προστάτης τους με δική τους ευθύνη έχουν τον υπάρχων δρόμο σ’ αυτά τα χάλια. 
Μόλις λοιπόν γίνει το πρώτο τούνελ υπόσχομαι ότι με δικά μου έξοδα θα στήσω ανεξίτηλη γιγαντοαφίσα του πολιτικού που θα κόψει την κορδέλα!!!
Πάντως, επειδή πλησιάζουν και εκλογές και πολλοί άλλοι δρόμοι είναι σε αναμονή να γίνουν, γνωρίζετε καλά φίλοι ξηρομερίτες ότι οι «δικοί σας άνθρωποι» θα ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα σας
Πάντα σας σκέπτονται και φροντίζουν για εσάς!!! Να είστε αισιόδοξοι και μην βιάζεστε ΌΠΩΣ ΕΓΩ!!»
06-07-2020 
Κομπλίτσης Απόστολος
Ακαρνάνας


Άρθρο από:Xiromeritis.gr