ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Γιώργος: Κουβαλάει νερό με το καλάθι ο κος Αθανάσιος Κασόλας

·
Κουβαλάει νερό με το καλάθι ο κος Αθανάσιος Κασόλας
Άγνοια, ημιμάθεια και γενική τρικυμία στο κρανίο του κου Κασόλα. Προσπαθεί με ύβρεις και προσβολές να απαξιώσει και να δυσφημίσει το έργο της δημοτικής αρχής εμφανίζοντας ανυπόστατα έγγραφα και διασπείροντας ψευδή στοιχεία.
Δημοσίευσε προχθές την υπ. Αριθ. 14127/28-6-2013 δήθεν προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστήμιου Πατρών που αφορούσε σε μελέτη για τα όχθια Παλαίρου.

Γιατί δεν υλοποίησε η τότε δική τους δημοτική αρχή αυτή τη σύμβαση;

Γατί απλά ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν υπογράφτηκε τέτοιου είδους σύμβαση. Εμφανίσατε ένα ανυπόγραφο έγγραφο ως πραγματικό.

ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ. Σας προκαλώ εδώ και τώρα να δημοσιεύσετε υπογεγραμμένο αντίγραφο της σύμβασης.
Αναφέρεστε στη όντως άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα όχθια Παλαίρου χωρίς να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει.
Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους δημότες.
Στα όχθια Παλαίρου έχουν υπογράφει συμβάσεις και εκτελούνται δύο έργα. Ήταν αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας που ως δημοτική αρχή καταβάλαμε τα τελευταία χρόνια προκειμένου τα έργα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από συγκεκριμένα προγράμματα. Έργα που για πολλές δεκαετίες βασάνιζαν όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές χωρίς αποτέλεσμα.
Το πρώτο έργο με προϋπολογισμό 700.000 € στο οποίο αναφέρεστε κ Κασόλα δείχνοντας όμως φωτογραφίες από άλλο σημείο, εκτός από παρέμβαση στο τμήμα των οχθίων προέβλεπε και έργα δημοτικής οδοποιίας τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Τώρα δεν μπορείτε η δε θέλετε να καταλάβετε το εξής. Η εκτέλεση του έργου από δω και πέρα ανήκει στη περιφέρεια η οποία έχει και την ευθύνη συντήρησης του δρόμου.
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι στο προηγούμενο περιφερειακό Συμβούλιο δεν εγκρίθηκε η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής να ανατεθεί το έργο με τη κατεπείγουσα διαδικασία, αλλά της αντιπολίτευσης που πρότεινε την ανάθεση κατόπιν διαγωνισμού.
Αύριο Δευτέρα συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας για να αποφασίσει σχετικά.
Λέτε ότι χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα για να πληρωθεί η ανάπλαση που έγινε στη θέση «Ρεμπελέικα». Ξέρουμε ότι ενοχληθήκατε σφόδρα. Δεν περιμένατε ποτέ να γίνει αυτό το έργο που ανέδειξε όλο το παραλιακό μέτωπο. Και τι δεν κάνατε για να το σταματήσετε . Η μήπως δεν είναι αλήθεια ότι παίρνατε προσωπικά τηλέφωνο στο λιμεναρχείο Λευκάδας να παρέμβει; Δυστυχώς για σας αλλά ευτυχώς για το τόπο δεν τα καταφέρατε.
Το δεύτερο έργο με τίτλο «Αποκατάσταση πρανούς στη θέση ΟΧΘΙΑ Παλαίρου» και προϋπολογισμού 2.944.000,00€ συμβασιοποιήθηκε το Σεπτέμβρη και έχει εγκατασταθεί η εργολήπτρια εταιρεία ΑΡΧΙΤΕΧ. Μάλιστα έχει πληρωθεί και η προκαταβολή ποσού 60.000€ από το Δήμο.
Εμείς πιέζουμε καθημερινά και προφορικά και γραπτά την εταιρέια να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης. Είναι όμως σε όλους γνωστό ότι αυτή τη περίοδο οι κατασκευαστικές εταιρείες «αξιοποιώντας» την πανδημία καθυστερούν την κατασκευή δημοσιών έργων. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.
Γράψατε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά έργα στο Δήμο. Πράγματι υπάρχουν. Για το ότι τα έργα είναι πολλά δεν είπατε κουβέντα. Για τα νέα έργα που εγκρίθηκαν όπως το τουριστικό αγκυροβόλιο Βόνιτσας (Π.Δ.Ε.), το αθλητικό κέντρο Παλαίρου (ΠΔΕ), το κοινωνικοοικονομικό κέντρο Πλαγιάς (ΠΔΕ), Η ανάπλαση του κέντρου της Πλαγιάς (πράσινο ταμείο), η περίφραξη του γηπέδου της Βόνιτσας (Π.Δ.Ε), οι μελέτες για τα λιμάνια μας (Π.Δ.Ε.) κλπ σιωπή ιχθύος.
Όσο για τα έργα που καθυστερούν να σας θυμίσω ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας Δήμο αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια και φυσικά υπάρχει εξήγηση αφού τα χρήματα δίνονται από το κεντρικό κράτος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργολάβοι να δουλεύουν με αργούς ρυθμούς αφού δεν πληρώνονται σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει και τα έργα καθυστερούν. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε στη κανονικότητα και τα έργα θα συνεχιστούν γιατί είναι έργα ενταγμένα με χρηματοδότηση.
Τέλος, κ. Κασόλα αφού τώρα τελευταία ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τη Πάλαιρο και κάνετε τόσες δημοσιεύσεις γιατί δεν δημοσιεύετε και τις αποφάσεις που έχετε πάρει στο ΦΟΔΣΑ για τα σκουπίδια που μεταφέρονται στα ΧΥΤΑ; Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουν οι δημότες ποιος αποφάσισε και τι αποφάσισε; Γιατί με τις αποφάσεις αυτές έχετε ήδη αναβαθμιστεί. Από Πρόεδρος του ΧΥΤΑ Παλαίρου γίνατε Πρόεδρος του ΧΥΤΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων αφού έχετε καταφέρει να δεχτείτε σκουπίδια από παντού.
Και το χειρότερο. Δέχεστε τα σκουπίδια της Κέρκυρας ενώ αυτά πριν πήγαιναν για ανακύκλωση στη Κοζάνη. Τώρα θάβονται αυτούσια στο δικό μας ΧΥΤΑ. Ταυτόχρονα στα SITES σαν δημοσιογράφος παραδίδετε μαθήματα περί ανακύκλωσης κατηγορώντας το δήμο μας ότι έχει καθυστερήσει στο τομέα αυτό. Αυτό είναι να πιάνεσαι επ΄ αυτοφώρω με τη «γίδα στη πλάτη» και να λες ότι έχεις δίκιο.

Για την δημοτική αρχή
Ο δήμαρχος

Το άρθρο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Γιώργος: Κουβαλάει νερό με το καλάθι ο κος Αθανάσιος Κασόλας εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.