ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Dj παίζει μουσική στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά!


Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν DJ να παίζει μουσική στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

Στο μοναστήρι της Τραπεζούντας, όπου έχουν σταματήσει οι εργασίες αποκατάστασης και πραγματοποιείται λειτουργία μόλις μια φορά το χρόνο, γυρίστηκε βίντεο κλιπ με DJ και κόσμο να χορεύει ντίσκο!

«Είναι από τις στιγμές που ο εγκέφαλός μας καίγεται και το μυαλό μας κολλάει!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών Φορέων και Ταξιδιωτικών Γραφείων (TİSAD), Μουράτ Τσαβγκά.

Η TİSAD μάλιστα σε δήλωση της τονίζει πως «η δημόσια συνείδηση δεν θα ανακουφιστεί εάν οι υπεύθυνοι δεν εξηγήσουν γιατί χορηγείται αυτή η άδεια», αναφερόμενη στη σχετική άδεια που έδωσαν οι τουρκικές αρχές για τα γυρίσματα, με σκοπό τάχα να προβάλουν το μοναστήρι ως τουριστικό προορισμό.


Και διερωτάται ακόμα η TİSAD:

«Ποια είναι η χρησιμότητα αυτής της ντίσκο ψυχαγωγίας σε μια δομή όπου το κράτος, μας επιτρέπει μια ημέρα λατρείας το χρόνο; Τουρισμός ή προβολή; Τι ωφελεί ο ήχος των καμπάνων που αντηχούν σε ένα κτίριο που σήμερα είναι μουσείο; Τουρισμός ή προβολή; Ποιο το όφελος από την παροχή άδειας για ένα κτίριο που κινδυνεύει να πέσουν πέτρες, είναι υπό ανακαίνιση και είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας; Τουρισμός ή προβολή; Είναι αθώο λάθος ή συνειδητή προσπάθεια για ένα τέτοιο έργο που πιθανόν να προκαλέσει αντίδραση στον Τύπο; Εάν μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιηθεί για προβολή σε τζαμί μας που βρίσκεται σε άλλη χώρα χρησιμοποιώντας αυτό το γεγονός ως παράδειγμα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτό;»makeleio.gr/

Το άρθρο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Dj παίζει μουσική στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.