Απαγωγή Μαρκέλλας: Η «κοκκινομάλλα» είχε ξυρίσει το κεφάλι της για να ξεγελάσει τους αστυνομικούς


Οι Αρχές εντόπισαν την ύποπτη στην Παραλία Κατερίνης – Συνεχίζεται η κατάθεση της «κοκκινομάλλας» στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης – Στο μεταξύ, η αστυνομία εξετάζει άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον της μικρής και θεωρείται πρόσωπο-κλειδί

Μαραθώνια είναι η κατάθεση της γυναίκας που προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης ως η βασική ύποπτη στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η «κοκκινομάλλα» προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, ώστε να μην την εντοπίσουν γνωρίζοντας, προφανώς, πως υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το ρεπορτάζ, η γυναίκα «είχε σχεδόν ξυρίσει το κεφάλι της», προκειμένου να μην εντοπιστεί, πράγμα που δεν συνέβη. Το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές την εντόπισαν στην Παραλία της Κατερίνης, όπου, μάλιστα, είχε πάει και είχε νοικιάσει ένα μικρό δωμάτιο προ τριών ημερών.

Η  περιπέτεια που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αμείωτη ένταση. Αυτό που απασχολεί, πλέον, τις αρχές είναι να καταλήξουν στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα, που βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση απαγωγής του μικρού κοριτσιού και να διαπιστώσουν τα κίνητρα της ενέργειάς τους.

Στο μεταξύ, η αστυνομία εξετάζει άλλο ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον της μικρής και θεωρείται ως πρόσωπο-κλειδί, τόσο για την υπόθεση της απαγωγής, όσο και για το οικογενειακό παρελθόν της 10χρονης.

«Σχετικά πρόσφατα» η χορήγηση των ναρκωτικών ουσιών

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως στο αίμα της 10χρονης Μαρκέλλας εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες. «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από τiς δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαγγελίδου.

Οι πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών αναφέρουν πως η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα». Μάλιστα, θεωρείται πιθανό η λήψη των ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίαζε η Μαρκέλλα μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς, όταν έδειχνε να μην έχει πλήρη αίσθηση του χρόνου.

Και αυτό που θα έχει ενδιαφέρον μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων, είναι πως θα φανεί αν οι ουσίες χορηγούνταν στο κορίτσι πριν το συμβάν της περασμένης Πέμπτης ή αν της τα έδωσε κάποιος κατά τη διάρκεια της αναζήτησής της.Γιαννόπουλος (Χαμόγελο του Παιδιού): Να ξεφύγει το παιδί από τη φρίκη που έζησε

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στο Mega για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, σημειώνοτνας πως ο οργανισμός που εκπροσωπεί, γνώριζε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, τις οποίες μοιράστηκε με την αστυνομία προκειμένου να διασταυρωθούν.

https://www.protothema.gr/



«Γνωρίζουμε την ιστορία από πριν. Δε θα μπορούσαμε ποτέ να την επικοινωνήσουμε, γιατί αυτά τα στοιχεία τα δίνουμε μόνο στην αστυνομία. Η αστυνομία θα επιβεβαιώσει αυτά που καταγγέλθηκαν».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό η οικογένεια να μιλήσει στις Αρχές και να αποκαλύψει τα όσα γνωρίζει. «Πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη που νοιάστηκε γι’ αυτό το παιδί. Η εισαγγελία ελπίζω να έχει τεκμηριώσει την απόφασή της για το πώς πρέπει να καλυφθεί το μέλλον του, μέσα από τις κοινωνικές έρευνες, για σωθεί το παιδί και να ξεφύγει από τη φρίκη που πέρασε».

Ζήτησε την επιμέλεια της Μαρκέλλας ο αδερφός της

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο μεταξύ, η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της Μαρκέλλας, για να καθοριστούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Την Τρίτη βρέθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, συνοδεία του δικηγόρου του, ο αδελφός της Μαρκέλλας, ο οποίος ζήτησε και έλαβε ακρόαση, ενώ δήλωσε πως προτίθεται να αναλάβει την επιμέλειά της σε περίπτωση που το οικογενειακό περιβάλλον της κριθεί ανεπαρκές.

«Είχαμε μια ακρόαση από την εισαγγελέα Ανηλίκων και μάλιστα είχαμε μια μεγάλη συζήτηση. Είναι απόφαση του αδελφού και της υπόλοιπης οικογένειας που εκπροσωπώ οι δηλώσεις να γίνονται από μένα επειδή πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Είναι ένα ανήλικο κοριτσάκι και όλα πρέπει να βρίσκονται σε μυστικότητα μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, από την προανάκριση μέχρι και την ανάθεση της επιμέλειας αν τυχόν κριθεί ακατάλληλο το περιβάλλον της οικογένειας. Από εκεί και πέρα, προετοιμάζουμε μια έρευνα, εξετάζεται το περιβάλλον, προτάσσουμε πάνω από όλα το σπίτι στο οποίο ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, το οποίο είναι το σπίτι της γιαγιάς, και ζητήσαμε και άδεια να την επισκεφθούμε στο νοσοκομείο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν», σημείωσε, τονίζοντας πως το σημαντικότερο όλων είναι η ηρεμία του παιδιού» επισήμανε η συνήγορος του αδερφού της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/