ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΝΗΡΕΑ, ΑΣΤΑΚΟΣ(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ στις απολύσεις των εργαζόμενων στις ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑ!

Η διοίκηση της εταιρίας  ιχθυοκαλλιεργειών ΝΗΡΕΑΣ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προχωρά σε αδικαιολόγητη απόλυση 32 εργαζόμενων,  αφήνοντας εμβρόντητες τις οικογένειές τους, που με απόγνωση αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της ανεργίας, της φτώχιας και της απελπισίας. 
Οι ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑΣ επικαλούνται τώρα! θάνατο εργαζόμενου πριν δύο χρόνια ως δήθεν τεκμήριο του αντιεπαγγελματισμού των εργαζόμενων φυλάκων, μετά από πολλά συναπτά χρόνια εργασίας τους  και ετοιμάζονται να αναθέσουν τη φύλαξή τους σε μεγάλη εταιρία security G4S. Έτσι η επιχείρηση αποφεύγει τα δίκαια συνδικαλιστικά αιτήματα των εργαζόμενων για υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας τους, αλλά φορτώνει συλλήβδην και το θάνατο του εργαζόμενου στον αντιεπαγγελματισμό, ψάχνοντας με έωλα επιχειρήματα να καλύψει τις ευθύνες της και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 
Σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει την περιοχή (η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρώτη στη σχετική λίστα), που η πανδημία έχει συρρικνώσει σε τεράστιο βαθμό τις τοπικές οικονομίες αλλά και γενικότερα,  οι ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑΣ έρχονται με απόλυτο κυνισμό και απίστευτη κοινωνική αναλγησία να αφήσουν στο δρόμο τους 32 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους παρά και ενάντια στις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις. 
Η περιφερειακή παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση αυτών των απολύσεων, και βέβαια το συντονισμό  σ’ αυτήν την κατεύθυνση όλων των θεσμικών φορέων(Δήμο Ξηρομέρου και Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας), τις δημοκρατικές πολιτικές  δυνάμεις, τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς  φορείς και όλους τους πολίτες . 
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ  32 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΗΡΕΑ! 

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ