“Αντίσταση Πολιτών”: Ποιος δεν θέλει το debate;

Ποιος δεν θέλει το debate;

Η Αντίσταση Πολιτών καταγγέλλει τη συμμαχία Σκιαδαρέση – Φαρμάκη για να μη διεξαχθεί τηλεοπτικό debate. Εδώ και τρείς περίπου βδομάδες έχουμε μπλέξει σε έναν κυκεώνα συζητήσεων και συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των συνδυασμών, που αφορούν τη διεξαγωγή debate για τις εκλογές στην Περιφέρεια. Σε αυτές τις συναντήσεις τονίσαμε ότι εμείς θα είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε ημέρα, ώρα, υπό οποιασδήποτε συνθήκες και κανονισμούς των τηλεοπτικών σταθμών.

Μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν τις προτάσεις μας με όρους ισονομίας και χωρίς να κατακλύζονται από τις διαφημιστικές καμπάνιες των μεγάλων συνδυασμών. Τα τηλεοπτικά κανάλια δε μπορούν να είναι ανοιχτά μόνο για τον κύριο Φαρμάκη, του υποψήφιούς του και όσους πληρώνουν αδρά για την προσωπική προβολή τους. Κρίνουμε ότι μια τέτοια συζήτηση θα άφηνε έκθετο τον Περιφερειάρχη, για το ανύπαρκτο έργο του. Κρίνουμε επίσης ότι σε αυτή τη συζήτηση θα δυσκολεύονταν και συνδυασμοί που ουσιαστικά δεν διαφοροποιούνται από τις κεντρικές κατευθύνσεις κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής. Αυτός ήταν και ο λόγος που στη διάρκεια των συζητήσεων προκύπταν συνεχώς δικαιολογίες και περιορισμοί στους όρους διεξαγωγής του debate από τις παρατάξεις Σκιαδαρέση και Φαρμάκη. Οι δικαιολογίες αυτές κατάφεραν να χρονοτριβήσουν τη συζήτηση και να αποτελέσουν εμπόδια στην τελική διεξαγωγή της. Οι δύο αυτές παρατάξεις έχουν την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του debate.

Η δική μας τοποθέτηση ήταν να γίνει το debate με τους όρους που γίνονται όλες αυτές οι συζητήσεις, με τους όρους που έγιναν 3 debate στο Δήμο, με τους όρους που το 2019 έγιναν 2 debate στην Περιφέρεια. Δε μας ακούσανε. Θεωρούμε ότι το θέμα δεν ήταν οργανωτικό, οι δικαιολογίες ήταν κάλπικες. Πολιτική βούληση των παρατάξεων Σκιαδαρέση και Φαρμάκη ήταν να μη γίνει debate.

Οι πολίτες της Περιφέρειας θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απομονώσουν τις παρατάξεις αυτές για την πολιτική τους ένδεια, γιατί δεν τολμούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις και διάλογο με επιχειρήματα. Με την ψήφο στην Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας δυναμώνουμε το ρεύμα του αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, διεκδικώντας συνολικά καλύτερους όρους διαβίωσης και προοπτικής για το λαό και τη νεολαία μας.