Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ευχαριστούμε βαθύτατα τους χιλιάδες συμπολίτες μας στη Δυτική Ελλάδα για τη στήριξη τους στην προσπάθεια μας να συνεχιστεί να ακούγεται μια διαφορετική φωνή στην περιφέρεια. Τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την ψήφο τους! Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που πίστεψαν στον αγώνα μας και τον έδωσαν μαζί μας, φίλους και υποψήφιους της Αντίστασης Πολιτών, στην ενωτική μας προσπάθεια και με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα.

Ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η ΝΔ και ο Φαρμάκης έχουν την συντριπτική πλειοψηφία στην Περιφέρεια και τα περιθώρια να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τα “αναπτυξιακά σχέδια” που ωφελούν μόνο τους “επενδυτές” και φέρνουν τον λαό σε χειρότερη θέση.

Η απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνείδηση του κόσμου, που οδηγεί στη γιγάντωση της αποχής, οφείλεται στον προσανατολισμό που δίνουν σε αυτούς τους θεσμούς οι τελευταίες κυβερνήσεις: Η υποχρηματοδότηση και η επιχειρηματοποίηση των Δήμων και Περιφερειών συρρικνώνει τα περιθώρια για κοινωνική πολιτική και παροχές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, ενώ το θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ, απομακρύνει τους πολίτες. Οι αντιδημοκρατικές διατάξεις του νόμου Βορίδη της ΝΔ και το όριο του 3%, που αφήνουν εκτός συμβουλίων διεκδικητικές φωνές, τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και των κινημάτων και αποτέλεσαν ένα εμπόδιο που δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε.

Τα προβλήματα του τόπου μας, όμως, παραμένουν και οξύνονται: ο κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, η εγκατάλειψη της υπαίθρου, η απουσία στήριξης των αγροτών μεταξύ πολλών άλλων.

Παραμένουν και τα καθήκοντά μας. Αναγνωρίζοντας, μεν, τις αδυναμίες μας, είδαμε την Αντίσταση Πολιτών τους τελευταίους μήνες να αναβαπτίζεται μέσα από αυτή την προσπάθεια: με τις παρεμβάσεις μας εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου, με τη σύσφιξη σχέσεων και ισχυρών δεσμών πολιτικής εμπιστοσύνης με φίλους και συναγωνιστές και στους τρεις νομούς, με τη προσπάθεια για το άνοιγμα των απόψεων μας σε όλο το λαό της Δυτικής Ελλάδας κόντρα στο πέπλο σιωπής πολλών ΜΜΕ.

Η Αντίσταση Πολιτών δεν θα αφήσει την επόμενη μέρα να πάει χαμένη, ακόμα κι εκτός περιφερειακού συμβουλίου. Η πείρα αυτών των εκλογών είναι πολύτιμη για τις μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε από αύριο κιόλας. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον δρόμο και να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας!

Το Συντονιστικό της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας