Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Μόνο τα Σαββατοκύριακα «ελεύθερες» οι διαδημοτικές μετακινήσεις


Άνοιγμα για το λιανεμποριό από Δευτέρα και ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο και μόνο τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Για μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία, ώστε να μπορέσουμε όλοι να εφαρμόσουμε ευκολότερα τα μέτρα, έκανε λόγο στην αποψινή του τοποθέτηση του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε όλους «να αντέξουν τις επόμενες εβδομάδες» παρότι -όπως είπε- «έχουν κουραστεί».

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τη μάχη που δίνεται από εδώ και στο εξής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζητώ από όλους προσοχή, ό,τι κι αν κάνουν, όπου κι αν πάνε, όπως κι αν μετακινηθούν να φορούν μάσκα να τηρούν τις αποστάσεις και να έχουν μαζί τους αντισηπτικό».

Οι μεταλλάξεις του ιού τον έχουν κάνει πολύ μεταδοτικό, όπως είπε ο Β.Κικίλιας, και έχουν αυξήσει με τη σειρά τους τις εισαγωγές covid ασθενών στα νοσοκομεία. «Να παραμερίσουμε την κούραση μας μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η ζωή των δικών μας ανθρώπων. Οι μαζώξεις στα σπίτια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των δικών μας ανθρώπων», τόνισε.

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα, της πανδημίας.

Για να αντιμετωπιστεί η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας ο υπουργός ανακοίνωσε πως το Θριάσιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά covid-19, με στόχο στις 7 Απριλίου να διαθέτει 130 απλές κλίνες για covid ασθενείς και 33 κλίνες ΜΕΘ για τον ίδιο σκοπό και με προοπτική τα κρεβάτια συνολικά να φτάσουν σύντομα τα 180. Τα περιστατικά που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα εφημερεύουν ώστε να υποστηριχθεί ο επιπλέον υγειονομικός όγκος είπε ο Β.Κικίλιας.

Λόγω των αυξημένων αναγκών, θα χρησιμοποιηθούν καρδιολογικές κλινικές αρνητικής πίεσης και χειρουργεία ώστε να δημιουργηθούν 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική. Από αυτά 16 θα αναπτυχθούν το Γεν. Κρατικό Νοσοκομείο «Γ.Γενηματάς», 5 στον Ευαγγελισμό, 5 στο Λαϊκό, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς, 10 στο Κωνσταντοπούλειο και 4 στο Αττικό.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι όλα τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά εξυπηρετούνται κανονικά από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό είπε ότι μας βοηθά να «αισιοδοξούμε ότι λίαν συντόμως θα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Η προσέλευση στα ραντεβού για εμβολιασμό είναι 97% είπε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε ότι πλέον λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα και στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 3.500 επαγγελματίες υγείας.

Τέλος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις εμβολίων στη χώρα μας και στους επόμενους μήνες θα διατεθούν πολλαπλάσιες ώστε «όλοι όσοι θέλουν και χρειάζεται να εμβολιαστούν, θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα».
Ανοίγει το λιανεμπόριο – Πιλοτικά η διαδημοτική μετακίνηση

Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων προχωράει σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

– Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

– Ανακοίνωσε επίσης πως από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού. Οι διαδημοτικές ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Υφύπουργος.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα..dikaiologitika.gr/

Το άρθρο Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Μόνο τα Σαββατοκύριακα «ελεύθερες» οι διαδημοτικές μετακινήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.