Ανοίγει στο τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό!ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


Στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με νέα ματιά», ο Σπύρος Πρωτοψάλτης διοικητής του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκινάει 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους. Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 να σπεύσουν να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου γιατί μετά δεν θα μπορούν, αφού θα έχουν βγει οι νέες επιταγές.

Οι ανήκοντες στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή για κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ασφαλισμένες στο προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2021 ή να έλαβαν 50 ημέρες από την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ, ή να έλαβαν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, ή να είχαν ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έξι διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, για τη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω και τον Έβρο, δέκα διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται κάθε χρόνο χωρίς προβλήματα, έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, εδώ και μία δεκαετία το τρέχει ο πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, θα κάνουμε μία τροποποίηση του προγράμματος αφού ο υπουργός αύξησε τον προϋπολογισμό από 30 σε 35 εκατομμύρια.

Πέρυσι δώσαμε ένα 20% περισσότερο στους παρόχους, στα ξενοδοχεία δηλαδή, επιδότηση το μήνα Αύγουστο, γιατί ενώ προσπαθούμε να κάνουμε το πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας και να χρησιμοποιούνται οι επιταγές όλο το χρόνο, δυστυχώς οι περισσότεροι πάνε διακοπές κυρίως τον Αύγουστο. Για να υπάρχει προσφορά – διαθέσιμα καταλύματα- αυξήσαμε την επιδότηση και πήγε πολύ καλά. Θα το επαναλάβουμε και φέτος».

Το άρθρο Ανοίγει στο τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό!ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.