Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Κώστα Δαουτίδη στο ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι Αιτωλοακαρνάνες

Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να κατέλθω υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη……

Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη τόσο την τιμητική πρόταση από τον κ. Φαρμάκη όσο και την προσπάθεια που έγινε στην τετραετία που ολοκληρώνεται. Μετά από μια μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και με τους συμπολίτες μου να με τιμούν συνεχώς και περισσότερο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα και να στρατευτώ στην προσπάθεια του Νεκτάριου Φαρμάκη για να βοηθήσω και εγώ στο χτίσιμο της Δυτικής Ελλάδας του 2030.

Κατεβαίνω λοιπόν ως υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας υποσχόμενος να αγωνιστώ με ήθος και εντιμότητα. Να αγωνιστώ για να μπορέσει η μοναδική Αιτωλοακαρνανία να «ανεβάσει ταχύτητα» και να αξιοποιήσει τους ανεξάντλητους φυσικούς της πόρους. Να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να σχεδιαστούν έργα και δράσεις ώστε να σταματήσει η πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Από το Αντίρριο ως το Μενίδι και από την Γραμμένη Οξυά ως τον Μύτικα ολόκληρη αυτή η ευλογημένη περιοχή μπορεί να αλλάξει εικόνα. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με την συμμετοχή ακόμη περισσότερων ανθρώπων που θα δραστηριοποιηθούν με κίνητρο την αγάπη για τον τόπο τους, την εμπειρία, τις γνώσεις, την δημιουργικότητα.

Μπροστά μας διανοίγονται νέες ευκαιρίες όπως η υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το Ταμείο Ανάκαμψης κλπ. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και η ηγεσία του Νεκτάριου Φαρμάκη εγγυάται ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε ένταση αν μας εμπιστευθείτε την ψήφο σας. Απόδειξη αυτού αποτελεί η μεγάλη αύξηση στην απορρόφηση των κονδυλίων του προηγούμενου ΕΣΠΑ, η μείωση της ανεργίας, τα έργα που υλοποιήθηκαν ή εκτελούνται, η πολιτιστική αναγέννηση κ.λπ.

Για μένα ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι μέσω του οποίου θα επιχειρήσω να κάνω το όραμα μου κοινωνό στους Αιτωλοακαρνάνες. Σε αυτό το ταξίδι θα ήταν τιμή για εμένα να είστε δίπλα μου υποσχόμενος ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας. Όπως κάνω συνεχώς μέχρι τώρα απ’ όποιο μετερίζι και αν κλήθηκα να υπηρετήσω.


Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1966 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Τραχήλη, γεωπόνο – υπάλληλο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και έχω μια κόρη, την Μαρία η οποία φοιτά στο Γυμνάσιο.

Δραστηριοποιούμαι εδώ από το 1995 στον επιχειρηματικό τομέα. 

Ασχολούμαι ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2006. Εκλέχθηκα μια φορά δημοτικός σύμβουλος Οινιαδών και δύο φορές δημοτικός σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου έχοντας την θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πορεία αυτή συνέβαλαν οι συμπολίτες μου που μου έκαναν την τιμή να μου δώσουν την πρώτη θέση σε όλο το διευρυμένο δήμο.


           Με εκτίμηση,

        Κώστας Δαουτίδης