Ακόμη 1.500 τόνοι σκουπίδια στην Πάλαιρο, από τον δήμο Μεσολογγίου

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου στη «Διαύγεια», η απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Μεσολογγίου……
Η σύμβαση αφορά στη μεταφορά και εναπόθεση στον ΧΥΤΑ Παλαίρου 1.500 τόνων απορριμμάτων προς 60 ευρώ τον τόνο.
Για την υπογραφή της σύμβασης, εξουσιοδοτήθηκε σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Κασόλας, που είχε ζητήσει την μη αποδοχή του αιτήματος του δήμου Μεσολογγίου, για τους παρακάτω λόγους:
α) Λογω μη επαρκών ενεργειών για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου β) Λόγω άρνησης του ΦΟΔΣΑ 2 ΔΕΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ να αποδεχθεί ποσότητα 3000 τόνων που υπάρχει στο ίδιο ΦΕΚ που αφορά την μεταφορά ΑΣΑ στο ΧΥΤΑ Στράτου , και
γ) Ο φορέας μας έχει συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος με προγενέστερη απόφαση του με την αποδοχή ποσότητας 2000 τόνων σύμφωνα με την 11/2021 απόφαση του ΔΣ.
Κατά πλειοψηφία τελικά το αίτημα έγινε δεκτό. Υπερψήφισαν οι δήμαρχοι Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας. Η σχετική σύναψη της προγραμματικής συμφωνίας, έγινε ομόφωνα δεκτή και από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Μεσολογγίου.
Να σημειωθεί πως προγραμματική σύμβαση με το ΧΥΤΑ Παλαίρου, είναι ήδη σε ισχύ και αφορά στην εναπόθεση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Μεσολογγίου στο χώρο του Συνδέσμου 3ης ΓΕΝ Αιτω/νίας λόγω της έκτακτης ανάγκης που υφίσταται.
Ακολούθως, εκδόθηκε ΦΕΚ για εναπόθεση επιπλέον 1500 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων κι έτσι, υποβλήθηκε νέο αίτημα από το Δήμο Μεσολογγίου και ο Σύνδεσμος 3ης ΓΕΝ προχώρησε στη λήψη της απόφασης με την οποία αποδέχεται τη λήψη επιπλέον 1.500 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων με τέλος 60 ευρώ/τόνο (40 ευρώ τέλος ταφής + 20 ευρώ το περιβαλλοντικό τέλος) το οποίο θα αποδίδεται στο σύνολο του Φορέα.
agriniopress

Το άρθρο Ακόμη 1.500 τόνοι σκουπίδια στην Πάλαιρο, από τον δήμο Μεσολογγίου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.