Αιτωλοακαρνανία: Λύκος κατασπάραξε κατσίκες – σε κίνδυνο και οι κτηνοτρόφοι (φωτό)

Μία ακόμα επίθεση λύκου καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη, αργά το βράδυ, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, αναστατώνοντας την τοπική κτηνοτροφική κοινότητα. Σύμφωνα με την καταγγελία του κτηνοτρόφου που έπεσε θύμα της επίθεσης, ο λύκος κατασπάραξε τρεις κατσίκες από το κοπάδι του, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Οι εικόνες που κατέγραψαν την τραγωδία είναι ανατριχιαστικές, αφήνοντας τους κτηνοτρόφους με αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχία για το μέλλον των κοπαδιών τους. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση επίθεσης λύκου στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού και πριν από λίγους μήνες καταγράφηκε παρόμοιο περιστατικό.

Η επαναλαμβανόμενη παρουσία λύκων σε γεωργικές περιοχές προξενεί ανησυχία στους κτηνοτρόφους και έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην πολιτεία. Η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό μέρος της τοπικής οικονομίας, και η συχνή εμφάνιση λύκων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση των κτηνοτρόφων και την ευημερία των κοπαδιών τους.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία των κτηνοτρόφων και των ζώων τους από τις επιθέσεις των λύκων. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν την επίδραση των λύκων..aftodioikisi24.gr/



0Shares

Το άρθρο Αιτωλοακαρνανία: Λύκος κατασπάραξε κατσίκες – σε κίνδυνο και οι κτηνοτρόφοι (φωτό) εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.