Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη Δευτέρα θα κατέβουν οι αγρότες!


Συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν για την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νωρίτερα οι αγρότες πεζή κατευθύνθηκαν στον αυτοκινητόδρομο και απέκλεισαν συμβολικά το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Τα μέλη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συναντηθούν μαζί τους, να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους και να ακούσουν τις προτάσεις τους.

Μεθαύριο, Παρασκευή, θα επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας στις 11:00 το πρωί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αμέσως μετά, στη Νίκαια, θα βρεθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετέχει σε σύσκεψη των αγροτών στο πνευματικό κέντρο.

Η ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων της Ανατολικής Φθιώτιδας
«Συνάδελφοι αγρότες, είμαστε στον δρόμο του αγώνα, είμαστε στα «ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ». Τώρα εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες σ’ όλη την Ελλάδα με τα τρακτέρ μας διεκδικούμε την αξιοπρεπή μας διαβίωση και συνολικά τη ζωή μας στην ύπαιθρο, δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης.

Το προηγούμενο διάστημα η Π.Ε.Μ., η Ομοσπονδία Α.Σ. Φθιώτιδας, τα Δ.Σ. Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας αντιπαλέψαμε, αναδείξαμε, σε πρωτόγνωρες συνθήκες Covid, αγροτικά προβλήματα με παραστάσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΔΕΗ, Περιφέρεια, βουλευτές, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οργανώσαμε αγροτικά συλλαλητήρια, συμμετείχαμε με τα πανό μας και με ομιλίες στα συλλαλητήρια των εργατών και σε κοινές κινητοποιήσεις για την υγεία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με υποσχέσεις και ψέματα καλλιέργησε ένα κλίμα αναμονής στους αγρότες (για την κορονοενίσχυση και την ακαρπία), χωρίς να δίνει λύσεις στα αγροτικά προβλήματα. Αντί για λύσεις, εισπράξαμε ανατιμήσεις «φωτιά» στα αγροεφόδια, στο πετρέλαιο και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τώρα που εμείς καταστρεφόμαστε, οι εκμεταλλευτικοί όμιλοι, σαν σύγχρονοι μαυραγορίτες, έχουν στήσει πάρτι κερδοφορίας στην πλάτη μας.

Η χώρα μας αν και μπορεί να είναι διατροφικά αυτάρκης σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, έχει γίνει χώρα εισαγωγής υποθηκεύοντας το μέλλον μας.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
Καμία αύξηση στις τιμές αγροτικού και οικιακού ρεύματος. Να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς, οι λοιπές χρεώσεις και να πληρώνουμε μόνο το ρεύμα.
Να δοθεί επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος από τις τεράστιες αυξήσεις στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
Να αποζημιωθεί η ακαρπία και να αποδοθεί άμεσα η κορωνοενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς.
Να οριστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που να προστατεύουν το εισόδημά μας, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος παραγωγής είναι απρόβλεπτο.
Για να δικαιωθούμε κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Πέμπτη, 17 Φλεβάρη, 11.00 παμφθιωτικό συλλαλητήριο, Έκθεση Λαμίας.
Παρασκευή, 18 Φλεβάρη, 12.00, συμβολικό κλείσιμο παλιάς εθνικής στα φανάρια της Στυλίδας.
Σάββατο, 19 Φλεβάρη, 12.00 «άνοιγμα» διοδίων στην Μαυρομαντήλα.
Κυριακή, 20 Φλεβάρη, 12.00, συμβολικό κλείσιμο της ΠΑΘΕ στον κόμβο Πελασγίας.
Να μην λείψει κανείς!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΕΧΙΝΑΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ
.dikaiologitika.gr/

Το άρθρο Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη Δευτέρα θα κατέβουν οι αγρότες! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.