Αγροτικό πετρέλαιο: Μηδενικός ο συντελεστής ΕΦΚ για το 2022 και μείωση 6% του ΦΠΑ στα λιπάσματα


Μηδενικό συντελεστή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι πλέον η πληρωμή του φόρου εισοδήματος θα γίνεται σε 8 δόσεις.Το νομοσχέδιο προβλέπει μηδενικό ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, μείωση 6% του ΦΠΑ στα λιπάσματα αλλά και εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Ειδικότερα:
Καθορίζεται για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης ανά χιλιόλιτρο, για το χρονικό διάστημα από την 1 η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Καθορίζεται συντελεστής Φ.Π.Α. έξι (6) τοις εκατό (αντί του 13% που ισχύει) στα λιπάσματα
Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, για τα φυσικά πρόσωπα καθώς και για τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.
dikaiologitika.gr/

Το άρθρο Αγροτικό πετρέλαιο: Μηδενικός ο συντελεστής ΕΦΚ για το 2022 και μείωση 6% του ΦΠΑ στα λιπάσματα εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.