Αγρίνιο: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε κεντρικά σημεία της πόλης – Που χρειάζεται προσοχή!

Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στο Αγρίνιο θα γίνουν σε λίγες ημέρες όπως γράφει η “Συνείδηση” σε κεντρικά σημεία της πόλης καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και τη λειτουργία των φαναριών στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη!

Επί χρόνια οι κάτοικοι του Αγρινίου και των χωριών κυρίως των Δ.Ε. Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού και Παρακαμπυλίων είχαν συνηθίσει να εισέρχονται στο Αγρίνιο και ειδικότερα στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέϊκα) μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως, κάτι που σε λίγες μέρες θα αλλάξει!

Στην παρούσα φάση έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, που απαιτείται για την αντιδρόμηση και τη λειτουργία των φαναριών στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, αλλά και των νέων φαναριών στα Καραπανέϊκα, έχει αποφασιστεί από την Τροχαία Αγρινίου και το Δήμο Αγρινίου που θα μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί και η αφετηρία των αστικών λεωφορείων και εκκρεμεί η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Για να γίνει η εφαρμογή αυτή απαιτείται η συντονισμένη ταυτόχρονη επιχείρηση αλλαγής της σηματοδότησης, λειτουργίας των φαναριών, τοποθέτησης νέων σημάτων και μεταφοράς των ταξί και των λεωφορείων, κάτι που δεν είναι διόλου εύκολο!

Ο λόγος της καθυστέρησης που υπήρξε για την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ήταν ο χρονισμός των νέων φαναριών.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» για το θέμα που επρόκειτο να αλλάξει την καθημερινότητα εκατοντάδων συμπολιτών μας τόνισε: «Υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή των αλλαγών λόγω του χρονισμού των φαναριών, ο οποίος εγκρίθηκε.

Η μελέτη ήδη έχει πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οδεύει προς δημοσίευση και αναφερόμαστε στην κυκλοφοριακή ρύθμιση στο σύνολό της, διότι, τα νέα φανάρια στην πλατεία Καραπανέικα, η αντιδρόμηση της Εθνικής Αντιστάσεως και η λειτουργία των νέων φαναριών στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη είναι μια ενιαία αλλαγή.

Τα νέα φανάρια στην Άρη Βελουχιώτη

Είναι θέμα ημερών να εφαρμοστούν οι νέες αλλαγές, μπορεί σε πέντε ημέρες μπορεί σε δέκα ημέρες, αλλά πλέον μιλάμε για ημέρες.

Η διαδικασία που προβλέπεται, για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι αλλαγές, ήδη έχει ολοκληρωθεί. Δεν ήταν εύκολο, διότι η τροποποίηση της κυκλοφορίας και η λειτουργία νέων φαναριών απαιτούν χρόνο και πολλές εγκρίσεις από διάφορες υπηρεσίες.

Σε συνεννόηση με την Τροχαία Αγρινίου θα αλλάξουν οι πινακίδες και άλλες θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ενώ θα τεθούν ταυτόχρονα τα φανάρια σε λειτουργία. Σημασία έχει να το συνηθίσει ο κόσμος και να είναι προσεκτικός.

Θα μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί και η αφετηρία των λεωφορείων και για την αλλαγή αυτή ήδη έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες διαδικασίες. Είναι σημαντική και μεγάλη αλλαγή, διότι ο κόσμος είχε συνηθίσει να μετακινείται με συγκριμένο τρόπο».

Η Εθνικής Αντιστάσεως που σύντομα θα αντιδρομηθεί

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Κωνσταντίνος Χονδρός

Το άρθρο Αγρίνιο: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε κεντρικά σημεία της πόλης – Που χρειάζεται προσοχή! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.