Έφυγε από την ζωή ο Καθηγητής και τέως Δήμαρχος Βόνιτσας Νίκος Αρνής

Αύριο 9 Δεκεμβρίου η εξόδιος ακολουθία – Ψήφισμα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Θλίψη προκαλεί σε όλους τους συμπολίτες του στην Βόνιτσα και στις γύρω περιοχές  ,στους φίλους του και στους συναδέλφους του ,ο πρόωρος θάνατος του γνωστού πρώην Δημάρχου Βόνιτσας Νίκου Αρνή , ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων σήμερα 8 Δεκεμβρίου σε σε ηλικία 62 ετών.

Ο πρόωρος θάνατος έχει βυθίσει στη θλίψη την τοπική κοινωνία που όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για τον Νίκο.. Έφυγε από τη ζωή αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη και ξεχωριστές αναμνήσεις σε όσους τον γνώριζαν .

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο 9 Δεκεμβρίου στην Βόνιτσα στον Ι.Ν.Αγίου Σπυρίδωνας Βόνιτσας στις 14:00 . Εκεί θα πούμε το τελευταίο αντίο στον πρώην Δήμαρχο καλό φίλο Νίκο Αρνή

Ο Νικόλαος Αρνής γεννήθηκε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας το 1959, όπου και τελείωσε το Λύκειο . Είναι παντρεμένος και  έχει δύο παιδιά

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο  Μακεδονίας  με  Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) στη Λογιστική. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc) στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Εργάστηκε από το 1988 – 2008 σαν ελεύθερος επαγγελματίας Λογιστής – Φοροτεχνικός στην Βόνιτσα . Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας ήταν  Λογιστής, Φοροτεχνικός, Ελεγκτής Εταιρειών. Διετέλεσε υπεύθυνος λογιστηρίου σε πολλές εταιρείες.
Είναι Κάτοχος Άδειας Άσκησης Οικονομολογικού Επαγγέλματος και Κάτοχος Άδειας Λογιστή – Φοροτεχνικού Α ́ Τάξης , από το Ο.Ε.Ε.

Εργάστηκε από το 2000 – 2008 ως Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης του τμήματος Λογιστικής του Τ.Ε.Ι Ηπείρου.

Από το  2008 είναι Καθηγητής Εφαρμογών, Ειδικότητος Λογιστικής του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματ/κής, της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Ηπείρου.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Δυτικής Ελλάδας

Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια καθώς και σε πολλά ερευνητικά προγράμματα . Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Έχει διατελέσει

  • Δήμαρχος Βόνιτσας την περίοδο 1995 -1998
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ανακτορίου 1999-2002
  • Νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας
  • Εντεταλμένος σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ανάπτυξης του Αμβρακικού Κόλπου
  • Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας
  • Δημοτικός – Διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τον Δημήτρη Μπέη
  • Εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών στην Γενική Συνέλευση του τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ‘ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Α.Ε.¨

Ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Βόνιτσας  Νικολάου Αρνή του Ιωάννη.

Με την αγγελία του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου του πρώην Δημάρχου ΒΌΝΙΤΣΑΣ  Νικολάου Αρνή του Ιωάννη, συνεδριάζουμε σήμερα προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής στον εκλιπόντα, λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση, το σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη, με την οποία τον περιέβαλαν οι δημότες και όλοι όσοι τον γνώριζαν, εκτιμώντας τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Να αποδώσουμε την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε το Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος Ανακτορίου και διακρίθηκε για την εργατικότητα του, την ευσυνειδησία του, την εντιμότητά του, το ήθος του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζοντας τη μεγάλη θλίψη του για το θάνατο του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Ανακτορίου  Νικολάου Αρνή του Ιωάννη που αφήνει κενό στο Δήμο μας.

  Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι 

Α) Εκδίδει ΨΗΦΙΣΜΑ επί της αναγγελίας θανάτου του πρώην Δημάρχου Ανακτορίου  Νικολάου Αρνή του Ιωάννη, το οποίο έχει ως εξής:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ανακτορίου  Νικολάου Αρνή του Ιωάννη.
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου σήμερα 08-12-2021 και αύριο 09-12-2021 ημέρα της κηδείας.
  • Η κηδεία του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Ανακτορίου  Νικολάου Αρνή του Ιωάννη να γίνει  με δαπάνη του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
  • Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία την Πέμπτη 09/12/2021 στην Βόνιτσα.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να εκφωνηθεί επικήδειος από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας.
  • Εγκρίνει τη διάθεση ανάλογου ποσού για την κάλυψη της δαπάνης που θα προκύψει, σε βάρος σχετικού προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2021.
  • Το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ να σταλεί στους οικείους του εκλιπόντος και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  • Στην επικείμενη ονοματοδοσία να δοθεί το όνομά του σε δημοτικό χώρο (πλατεία-οδό) στην Κοινότητα Βόνιτσας.
  • B) Αναθέτει στο Δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες.

 

Το άρθρο Έφυγε από την ζωή ο Καθηγητής και τέως Δήμαρχος Βόνιτσας Νίκος Αρνής εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.