Έφτασαν τέσσερα ακόμα νέα οχήματα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δυτική Ελλάδα, ενώ αναμένονται άλλα είκοσι

Στην παραλαβή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων νέου τύπου παραβρέθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Νίκο Ρουμελιώτη, καθώς η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό του στόλου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». 
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη παραλήφθηκαν τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 10 τόνων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ενισχύθηκαν με άλλα πέντε νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4) 5 τόνων. Πρόκειται για μέσα που χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και άλλων συμβάντων αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Αναμένονται άλλα είκοσι οχήματα διαφόρων τύπων που στο σύνολο τους, αφού παραλαμβάνονται, κατανέμονται σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, ενισχύοντας τον στόλο τους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τον εκσυγχρονισμό του πυροσβεστικού εξοπλισμού με 29 οχήματα, έχει διαθέσει ποσό 6,9 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

«Η επιχειρησιακή αναβάθμιση των πυροσβεστικών δυνάμεων του τόπου μας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς έχουμε ανάγκη από ένα ισχυρό και καλά θωρακισμένο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο με τη σειρά του θωρακίζει την περιοχή μας. Ευχόμαστε στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Δυτικής Ελλάδας δύναμη και συνεχείς επιτυχίες. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους και να συνεργαζόμαστε με τον ίδιο πάντα άριστο τρόπο, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης. 

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ