Έτοιμος να “πατήσει το κουμπί” ο Πούτιν! Σε θέση μάχης τα πιο ισχυρά όπλα της Ρωσίας


Στον ορίζοντα στρατιωτική επιχείρηση για εκδίωξη ουκρανικού στρατού από Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ-Σε πλήρη ετοιμότητα για ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην Υπερδνειστερία-Επιδείνωση των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς με θανάτους και τραυματισμούς αμάχων
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για να συγχαρεί τους Ρώσους για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έθεσε σε μάχη τα πιο ισχυρά οπλικά της συστήματα, αναφέρει το RBC.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα υπερσύγχρονα οπλικά μας συστήματα, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών όπλων και όπλων που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές, για να επεκτείνουμε τη χρήση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο πρόεδρος.

Αυτά είναι τα όπλα του μέλλοντος που θα αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημείωσε ο Πούτιν. Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τον στρατό και το ναυτικό, αφού «η διεθνής κατάσταση δεν είναι απλή».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, για να διασφαλιστεί η ειρηνική ζωή, καθώς και η σταθερή και προοδευτική ανάπτυξη της Ρωσίας, πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η αμυντική ικανότητα της χώρας, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό καθήκον του κράτους.

Σε αυτό το κλίμα και καθώς οι εντάσεις έχουν ξεπεράσει τα υψηλά όρια του Ψυχρού Πολέμου, Ρώσος πολιτικός επιστήμονας εκτιμά ότι ενόψει βρίσκεται μια στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την επικράτεια του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Προηγουμένως, αυτό το θέμα συζητήθηκε στην Κρατική Δούμα και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

«Το καθεστώς Ναζί του Κιέβου είναι έμβρυο των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών και μαθητές της αλαζονείας του ΝΑΤΟ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να αποβάλει αυτόν τον ζυγό, ο οποίος έχει παραλύσει εντελώς όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν επιτρέπει στην αδελφική δημοκρατία να αναπτυχθεί», είπε ο αρχηγός της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κρατική Δούμα, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ κατά την ομιλία του από το βήμα της Κρατικής Δούμας.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα και δημοσιογράφο Γιούρι Ποντολιάκα, η δήλωση του Ζιουγκάνοφ ακούγεται πολύ δυσοίωνη για τις ουκρανικές αρχές, ειδικά στο πλαίσιο των όσων είπε νωρίτερα ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με τα αναγνωρισμένα σύνορα του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

«Ο εκπρόσωπος του Πούτιν αφαίρεσε πλήρως την ασάφεια σε αυτό το θέμα. Το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ αναγνωρίζονται όχι ως μικρά κομμάτια που υπάρχουν σήμερα, αλλά ως εκείνες οι μεγάλες οντότητες που ανακηρύχθηκαν το 2014», εξήγησε ο ίδιος.

Επιπλέον, κατά την επικύρωση των συμφωνιών με τις Λαϊκές Δημοκρατίες στο κοινοβούλιο του Λουγκάνσκ, ο αντιπρόεδρος ζήτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να εγκαταλείψουν το έδαφος τους, διαφορετικά, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα κατά των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη δήλωση αξιωματούχου της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ότι επακολουθεί στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το έδαφος του Ντονμπάς, τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας, υπενθυμίζοντας ότι η ηγεσία του Λουγκάνσκ αρχίζει επίσης σταδιακά να υπαινίσσεται ότι σχεδιάζει να απελευθερώσει το έδαφός της από την ουκρανική κατοχή.

Έτσι, σύμφωνα με τον Ποντολιάκα, με τα έγγραφα που υπογράφηκαν μεταξύ της Ρωσίας και των Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, η Μόσχα αναλαμβάνει στην πραγματικότητα να απελευθερώσει το Ντονμπάς από τις ουκρανικές δυνάμεις, επειδή το Κρεμλίνο αναγνώρισε τις δημοκρατίες εντός των συνόρων του 2014.
«Δηλαδή, ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, ειδικά από τη στιγμή που η σφοδρότητα των βομβαρδισμών αυξάνεται. Είναι προφανές ότι η αναγνώριση του LDNR δεν είναι η αρχή κάποιου είδους ειρηνευτικής διαδικασίας, είναι η αρχή ενός πολέμου. Ίσως ακόμη και ενός μεγάλου πολέμου που θα ξεπεράσει τα όρια του Ντονμπάς», κατέληξε ο ειδικός.

Τα στρατεύματα στην Υπερδνειστερία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού
Καθώς οι ηγεσίες της Δύσης φωνασκούν για ηχηρή απάντηση στον Πούτιν και τη Μόσχα και τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για πόλεμο από το Ντονμπάς μέχρι το Καλίνινγκραντ, ο κίνδυνος επίθεσης του ΝΑΤΟ στην Υπερδνειστερία εκτιμάται ως υψηλός.

Αφού οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να συγκεντρώνουν πολυάριθμες μονάδες και τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορα του Πριντνεστρόβιε και η πολεμική αεροπορία της Συμμαχίας αναπτύχθηκε σε γειτονικές χώρες, έγινε γνωστό ότι τα στρατεύματα της περιοχής τέθηκαν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με ειδικούς, ο κίνδυνος εχθροπραξιών στην περιοχή είναι αρκετά υψηλός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ηγεσία του Πριντνεστρόβιε διέταξε τις Ένοπλες Δυνάμεις να πραγματοποιήσουν απρογραμμάτιστες ασκήσεις με τις μονάδες σε ετοιμότητα μάχης. Είναι γνωστό ότι οι μονάδες επεξεργάζονται σενάρια πλήρους άμυνας σε περίπτωση εξωτερικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένων των πυροβολισμών σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 3 χιλιάδες Ρώσοι ειρηνευτικοί στην Υπερδνειστερία, αλλά αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο εάν οι ρωσικές στρατιωτικές καταστάσεις επιλύθηκαν με μια πιθανή επίθεση στην μη αναγνωρισμένη δημοκρατία.

Η τρέχουσα κατάσταση κοντά στα σύνορα της Υπερδνειστερίας υποδηλώνει πολύ μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης στην περιοχή. Ταυτόχρονα, πριν από λίγες ημέρες αναφέρθηκε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις προσπάθειες της Δύσης να παρασύρει τη Ρωσία σε μια περιοχή όπου δεν διαθέτει επαρκή κεφάλαια για να εφαρμόσει την άμυνα.

Η νηνεμία στη νύχτα, που καθιερώθηκε το βράδυ της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου, μετά την υπογραφή από τον Ρώσο πρόεδρο των διαταγμάτων για την αναγνώριση των DPR και LPR, κράτησε μόνο λίγες ώρες. Και μέχρι την Τρίτη το πρωί, οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού ξανάρχισαν. Για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν πυραυλικό πυροβολικό κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της συνοικίας Κιέβσκι του Ντονιέτσκ από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης BM-21 Grad. Οι Grads πέταξαν εκτός από το πυροβολικό των 122 χλστ.

Περισσότεροι από 45 οικισμοί και στις δύο Δημοκρατίες έπεσαν υπό βομβαρδισμό την Τρίτη. Συνολικά, περίπου χίλιες οβίδες, νάρκες και χειροβομβίδες εκτοξεύτηκαν μόνο στο DPR. Η ουκρανική πλευρά στο JCCC αρνείται να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα για εκεχειρία και να λάβει μέτρα για κατάπαυση του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ανέφερε σε δήλωση το Τμήμα Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ.

Μέσα στις έξι ημέρες από τις 17 Φεβρουαρίου (την αρχή της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών), 25 σπίτια υπέστησαν ζημιές μόνο στο Ντονιέτσκ, τουλάχιστον δέκα σπίτια στο Λουγκάνσκ και 17 μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, επτά πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις δύο Δημοκρατίες και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Νικολάι Πάνκοφ, η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη στο Ντονμπάς είναι πολύ περίπλοκη και τείνει να επιδεινωθεί. «Πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους αυτών των νέων κρατών, πολλοί από αυτούς, εκατοντάδες χιλιάδες, είναι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το Τμήμα Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ θεωρεί την κατάσταση όχι μόνο πολύ δύσκολη, αλλά και κρίσιμη. Και οι εισερχόμενες πληροφορίες υποδηλώνουν συνεχή ενίσχυση των εχθρικών δυνάμεων.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ενίσχυση της αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ζώνη JFO, όπου έχουν φτάσει πέντε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα BUK-M1 και βρίσκονται ήδη σε μάχιμη υπηρεσία.

Η κατάσταση ασφαλείας σε ολόκληρη την Ουκρανία και σε περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη Ρωσία παραμένει έκρυθμη, καθώς το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών ως εισβολή και αρχής ενός πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες.pentapostagma.gr/

Το άρθρο Έτοιμος να “πατήσει το κουμπί” ο Πούτιν! Σε θέση μάχης τα πιο ισχυρά όπλα της Ρωσίας εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.