«Έλυσαν τα χειρόφρενα» των τρακτέρ οι Θεσσαλοί αγρότες για αποζημιώσεις και ΕΛΓΑ


Οι Θεσσαλοί αγρότες πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο, στην Καρδίτσα στον Ε65, στην Ελασσόνα και στην Όσσα στον Δήμο Τεμπών.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν, όπως είχαν διαμηνύσει οι αγρότες της Θεσσαλίας ζητώντας να δοθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις από τις καταστροφικές κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου Daniel και Elias, αφού μέχρι στιγμής έχουν λάβει τις προκαταβολές.

Οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού δεν μπορούν να κάνουν καμία εργασία στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, οι οποίες αποτελούν για πολλούς το μοναδικό εισόδημα, λόγος για τον οποίο είχαν προειδοποιήσει για τη σημερινή κινητοποίηση από τη σύσκεψη της πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας, αλλά και εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις, κάθε μορφής, μαζικά και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, τον Ιανουάριο.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα παρακάρλια χωριά των δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, όπου πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι ακόμα σκεπασμένες με νερό και οι αγρότες δεν ξέρουν πότε και πως θα μπορέσουν να αρχίσουν πάλι να καλλιεργούν. Όπως λένε, δεν τους καλύπτουν οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Ένας αγρότης 50-60 χρονών δεν μπορεί να ασκήσει άλλο επάγγελμα», τονίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις με μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών γίνονται στον Βόλο , στην Καρδίτσα στον Ε65, στην Ελασσόνα και στην Όσσα στον Δήμο Τεμπών.dnews.gr/

Το άρθρο «Έλυσαν τα χειρόφρενα» των τρακτέρ οι Θεσσαλοί αγρότες για αποζημιώσεις και ΕΛΓΑ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.