Άνοιξε η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr δείτε πως θα κάνετε αίτηση για να αλλάξετε συσκευές!


Άνοιξε πριν από λίγο η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr: Βάσει ΑΦΜ η υποβολή αιτήσεων για τα voucher της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.
Η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr άνοιξε σήμερα Τρίτη 21/3 για όσους ενδιαφερόμενους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει σταδιακά για όλους.

Το πληροφοριακό σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με επιπλέον μοριοδότηση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση από 30% έως 50%, με ποσό ανά συσκευή από 135 έως 710 ευρώ.

Yπενθυμίζεται πως στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών:

Κλιματιστικά
Ψυγεία
Καταψύκτες
Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία – η οποία και θα πρέπει να λειτουργεί!

Πώς θα ανοίγει σταδιακά η πλατφόρμα
Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ωφελούμενων.

Δηλαδή :

21/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2

22/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4

23/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6

24/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6 7 8

25/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
dikaiologitika.gr

Το άρθρο Άνοιξε η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr δείτε πως θα κάνετε αίτηση για να αλλάξετε συσκευές! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.