ΧΑΟΣ με τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: ΤΩΡΑ ζητάνε ανανέωση κάθε 4 ημέρες!


Αδικαιολόγητη ταλαιπωρία και αμέτρητες χαμένες εργατοώρες προκαλούν οι παράλογες αποφάσεις που λαμβάνονται σε σχέση με τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων σε αναστολή.
Για έναν πραγματικά ανεξήγητο λόγο αποφασίστηκε ότι η αυτόματη ανανέωση των βεβαιώσεων θα έχει ισχύ μόνο τεσσάρων ημερών! Συγκεκριμένα, ενώ τις προηγούμενες φορές κατά τις οποίες παρατάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα οι βεβαιώσεις μετακίνησης είχαν ισχύ δύο ή τριών εβδομάδων, αυτή τη φορά κρίθηκε σκόπιμο να έχουν ισχύ από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου, δηλαδή από χθες Παρασκευή έως μεθαύριο Δευτέρα!

Οι βεβαιώσεις εκδίδονται από το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες βεβαιώσεις είχαν ισχύ από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Χιλιάδες επαγγελματίες, κυρίως λογιστές και φοροτεχνικοί, είναι υποχρεωμένοι να εκτυπώνουν και να μοιράζουν στους μισθωτούς τις βεβαιώσεις, κάτι δηλαδή που θα κληθούν να κάνουν τώρα δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Δυνατότητα δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων
Εξάλλου, από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε ότι δίνεται η δυνατότητα δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για αναστολές συμβάσεων εργαζομένων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Οι δηλώσεις για τον Οκτώβριο μπορούν να υποβληθούν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι δηλώσεις για τον Νοέμβριο έως τις 14 Ιανουαρίου, ενώ για τον Δεκέμβριο έως τις 18 Ιανουαρίου.

Μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση – εργοδότη, οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ). Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, τους ξεναγούς και τους τουριστικούς συνοδούς, που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική

πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.
.makeleio.gr

Το άρθρο ΧΑΟΣ με τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: ΤΩΡΑ ζητάνε ανανέωση κάθε 4 ημέρες! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.