Υπήρξε πρώτο όνομα την δεκαετία του 60,μετά εργάστηκε ως ταξιτζής,στην κηδεία του δεν βρέθηκε κανείς συνάδελφος του!


Όταν ήταν μικρό παιδί, ο Πάνος Τζανετής καθόταν σε μια καρέκλα έξω από το σπίτι του, έβγαζε το μπουζούκι του από την δερμάτινη θήκη με μια μοναδική ιεροτελεστία και έπαιζε για τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς του.

Στα χρόνια από το 1960 μέχρι το 1967 ο Πάνος Τζανετής έκανε το μεσουράνημά του, κυριάρχησε στην δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα και έδωσε άλλη πνοή στα τραγούδια της Ελλάδας.

Υπήρξε πνευματικό παιδί του Γιώργου Ζαμπέτα και τραγούδησε μαζί με τους Γιώργο Ζαμπέτα, Βίκυ Μοσχολιού, Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Μανώλη Μητσιά, Μπέμπα Μπλανς, κ.ά. Ο Τζανετής συνεργάστηκε με όλους τους κολοσσούς της ελληνικής μουσικής, όπως Γιώργο Ζαμπέτα, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιάννη Σπανό, Σταύρο Ξαρχάκο, Κώστα Βίρβο και πολλούς άλλους.

Ερμήνευσε περισσότερα από 300 τραγούδια, όλα τους επιτυχίες (“Δεν έχει δρόμο να διαβώ”, “Βοριάς είν΄ η αγάπη σου”, “Κλαίει απόψε ο ουρανός”, “Θα τραγουδήσω για σένα” κ.ά.), με πολλές συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες. Στον Τζανετή δόθηκε η ονομασία Έλβις Πρίσλεϊ του λαϊκού τραγουδιού για τη φυσική ομορφιά του, τη φωνή και την αγάπη που του είχε ο κόσμος.

Το τέλος της καριέρας του ήρθε γύρω στο 1968 (από δική του επιλογή). Αργότερα έκανε σποραδικές εμφανίσεις, ενώ εργάστηκε ως οδηγός ταξί.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του στην τηλεόραση ήταν τον Μάρτιο του 2009 στην εκπομπή Έχει γούστο, την οποία επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας. Σε αυτή την ιστορική εκπομπή συνυπήρξαν Πάνος Τζανετής, Μάνος Παπαδάκης και οι χορευτές του Ζαμπέτα, οι οποίοι επανενώθηκαν μετά από 40 ολόκληρα χρόνια.

Ξημερώματα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2009, έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε στη Χαλκίδα, χωρίς κανένας συνάδελφος του να βρεθεί εκεί. Η αρρώστια του πρωτοεμφανίσθηκε το 2004. Την πάλεψε γενναία αλλά με εξασθενημένο οργανισμό από τον Αύγουστο του 2009 που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

πληροφορίες wikipedia

Το άρθρο Υπήρξε πρώτο όνομα την δεκαετία του 60,μετά εργάστηκε ως ταξιτζής,στην κηδεία του δεν βρέθηκε κανείς συνάδελφος του! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.