Πάντα μετά από μια εκλογική αναμέτρηση είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε Εθνικό
ξεκινά μια νέα εποχή.  Για να δωθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα  χρειάζεται
πέραν των άλλων προυποθέσεων και  μια  υπέρβαση . Η υπέρβαση που χρειάζεται
ο τόπος μας  είναι μια  και  μοναδική.

Είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Ο τουρισμός θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας  θα ανοίξει δρόμους για μελλοντικά σχέδια πολλών νέων ανθρώπων ,παράλληλα δε θα υπάρξει έστω και σε μικρό ποσοστό μια μείωση της ανεργίας.

Η έλλειψη σχεδιασμού του παρελθόντος οι αποσπασματικές δράσεις και οι μεμονωμένες ενέργειες σε πολλά θέματα που άπτονται του τουρισμού, δεν κατάφεραν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, μάλλον μηδενικά αποτελέσματα υπήρξαν.

Επομένως χρειάζεται ένας νέος σχεδιάσμός  με όραμα!!!!!!!!!

Οι  θετικές επιδόσεις  αν έρθουν πρέπει να  είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, προσωπικών επαφών αλλά  και σχέσεων εμπιστοσύνης  μεταξύ Δήμου και ιδιωτών.

Ο τουρισμός είναι ο μόνος κλάδος που μπορεί να δώσει μια νέα πνοή  ένα νέο ξεκίνημα στην δυσχερή οικονομική δυσπραγία της περιοχής μας.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική  που προσφέρει ο  τουρισμός για να εξασφαλίσουμε  πολλαπλασιαστικά οφέλη  για την κοινωνία μας. Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους στον ιδιωτικό  τομέα ώστε  να μπορέσει να αναπτυχθεί  ακόμα περισσότερο,  προχωρώντας σε  εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες.

Ο τόπος μας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.
Τα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής μπορούν να παρουσιάσουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Η περιοχή μας (γενικά) έχει αρχίσει σιγά σιγά να  γίνεται τόπος τουριστικού ενδιαφέροντος  με τη Ιόνια Οδό με την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου κλπ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούμε να επενδύσουμε στο τουρισμό.

Πρώτων  διότι ο κάθε τόπος  είναι διαφορετικός  και με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του  μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών.

Δεύτερον  αν ο τουρισμός αναπτυχθεί σωστά μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη  αλλά και την προστασία της πολιτιστικής  κληρονομιάς.

Τρίτον διότι η ανάπτυξη στον Τουρισμό μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά  και στην ανάπτυξη πολλών  άλλων δραστηριοτήτων  σε παρεμφερείς  κλάδους όπως  γεωργία,αλιεία,εμπόριο  κλπ.     

Ο τουρισμός έχει αναδειχθεί σε μείζονα οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως.Επομένως είναι μια δραστηριότητα που αναπτύσεται τάχυστα ανεξαρτήτως οικονομικών κρίσεων.

Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω  και με δεδομένο  του ότι υπάρχουν πολλά είδη τουρισμού στην Ελλάδα, θα  ανφέρω ενδεικτικά μερικά που  μπορούν να αναπτυχθούν.
Θρησκευτικός Τουρισμός, Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας,Αγροτουρισμός, αλλά και μακροχρόνια συνεδριακός τουρισμός (με προυποθέσεις).

Ο Αστακός μαζί με τα υπέροχα δημοτικά διαμερίσματά του μπορεί να γίνει κέντρο αναφοράς όχι μόνο για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.Οι προυποθέσεις υπάρχουν , οι δυνατότητες υπάρχουν (εφ όσον τις αξιοποιήσουμε) απομένει διάθεση , δουλειά και πίστη. 

Άρθρο από:vlyziana news