Σπάρταθλον 2019 
Ο Παναγιώτης ο μοναδικός από το νομό Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε από την Αθήνα την Παρασκευή 27/9 το πρωί από το Ηρώδειο μαζί με άλλους 450 αθλητές και τερμάτισε στην Σπάρτη το Σάββατο 28/9 το απόγευμα στις 5:00 μ.μ. ανάμεσα στους 197 που τελικά τερμάτισαν. 
Ο Ακαρνάν και Ξηρομερίτης Παναγιώτης Μαλτέζος κατάφερε να τερματίσει από Αθήνα και να αγγίξει το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη σε χρόνο 34 ώρες 48 λεπτά και 9 δεύτερα. 


Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο, που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Ο απαιτητικός αυτός αγώνας ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και ξεκινά κάθε χρόνο , στις 7 π.μ., συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης (Ηρώδειο ).
Τερματίζεται στη Σπάρτη στις 19:00 του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ώστε ο αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης).
Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στο κέντρο της πόλης.

Μπαμπίνη ΙΝ.Συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας Παναγιώτης Μαλτέζο.

katounanews

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ